Ingezonden persbericht

Persbericht

Autodesk introduceert AutoCAD 2004 en nieuwe reeks AutoCAD-producten

Nieuwe generatie producten en diensten helpt projectmedewerkers bij het maken, delen en beheren van digitale ontwerpen

Rotterdam, 3 maart 2003 - Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert een nieuwe generatie ontwerpsoftware, waaronder AutoCAD 2004. Behalve AutoCAD 2004 maken de volgende op AutoCAD gebaseerde producten deel uit van de vandaag aangekondigde productlijn: AutoCAD LT 2004, Autodesk Architectural Desktop 2004, AutoCAD Mechanical 2004, Autodesk Civil Design 2004, Autodesk Civil Series 2004, Autodesk Map 2004, Autodesk Map Series 2004, Autodesk Raster Design 2004, Autodesk Land Desktop 2004 en Autodesk Survey 2004. Hoewel niet gebaseerd op het AutoCAD-platform, zijn aankomende versies van Autodesk Inventor Series en Autodesk Revit eveneens compatibel met de nieuwe AutoCAD-productlijn.

DWF 6: de juiste gegevens op het juiste moment bij de juiste mensen De nieuwe 2004-productlijn van Autodesk biedt ook DWF 6 (Design Web Format), een verbeterd formaat voor het uitwisselen van ontwerpgegevens dat de samenwerking en communicatie tijdens ontwerptrajecten bevordert. Het vernieuwde bestandsformaat kenmerkt zich door een hoge mate van comprimering en ondersteunt een uit meerdere bladen bestaand, niet-bewerkbaar CAD-bestand dat plaats biedt aan een groot aantal metagegevens. Dankzij dit bestandsformaat kunnen ontwerpers, ontwikkelaars en andere betrokkenen snel en eenvoudig ontwerpgegevens doorsturen naar iedereen die deze gegevens wil bekijken, beoordelen of afdrukken.

De nieuwe DWF-bestanden kunnen worden bekeken en afgedrukt met Autodesk Express Viewer. Deze software wordt meegeleverd met de 2004-producten, maar kan ook gratis via het Internet worden gedownload. De viewer kan los van enig AutoCAD-product worden gebruikt om digitale ontwerpen te bekijken.

Veelomvattende oplossing
De ontwerpoplossing van Autodesk komt tegemoet aan de behoeften van klanten uit de meest uiteenlopende takken van industrie. De nieuwe 2004-serie bestrijkt alle fasen van een project, van concept tot eindproduct, en stelt bedrijven in staat ontwerpgegevens vast te leggen, te delen en te analyseren. Hieronder is een beknopte beschrijving van de nieuwe producten opgenomen. Voor meer informatie over deze producten kunnen geïnteresseerden terecht op http://www.autodesk.com/preview2004.

Ontwerp algemeen

* AutoCAD 2004 biedt alle functionaliteit voor detailontwerpen in 2D en 3D. Deze applicatie versnelt het ontwerpproces en vereenvoudigt het gedeeld gebruik van bestanden.

* AutoCAD LT 2004 is ideaal voor ontwerpers in om het even welke bedrijfstak die hun voordeel willen doen met het bestandsformaat DWG, maar kunnen volstaan met de standaarduitvoering van de software.

Bouwsector

* De strategische oplossing Autodesk Revit 5.1 ondersteunt het AutoCAD 2004-platform. Revit stemt alle ontwerpinformatie automatisch op elkaar af, met als resultaat de best mogelijke constructiedocumentatie. Deze applicatie onderscheidt zich door een productieverhogende technologie waarbij wijzigingen aan de hand van parameters en relaties worden bijgehouden.
* Autodesk Architectural Desktop 2004 is een building information modeler in een AutoCAD-omgeving. Deze modeler biedt een gestroomlijnde gebruikersinterface, automatisch beheer van bestanden en niveaus, en - geïntegreerd - animatie en fotorealistische rendering.
Infrastructuur (voorheen GIS)

* Autodesk Map Series 2004 is een softwarepakket voor ontwerp en beheer van (land-) kaarten waarvan onder meer Autodesk Map en Autodesk Raster Design deel uitmaken. Met Autodesk Map 2004 kunnen (land-) kaarten en geografische gegevens met grote precisie worden vastgelegd, onderhouden en geanalyseerd. Autodesk Raster Design 2004 biedt alle functionaliteit voor het weergeven, manipuleren en plotten van rasterbeelden met vectorgegevens.
* Autodesk Civil Series 2004 is de ideale toolset voor weg- en waterbouwkundigen en landmeters. Van de Civil Series maken de volgende producten deel uit: Autodesk Land Desktop (landinrichting), Autodesk Civil Design 2004 (weg- en waterbouwkunde), Autodesk Raster Design 2004 en Autodesk Survey 2004 (landmeetgegevens).

* De gegevensformaten van AutoCAD 2004 worden ook ondersteund door alle andere infrastructuuroplossingen van Autodesk, te weten Autodesk MapGuide, Autodesk Envision (voorheen Autodesk OnSite Desktop) en Autodesk GIS Design Server.

Productiesector

* AutoCAD Mechanical 2004 is de geoptimaliseerde Autodesk-oplossing voor technisch tekenen en ontwerpen in 2D.

* Autodesk Inventor Series, bestaande uit Autodesk Mechanical Desktop en Autodesk Inventor, combineert het beste van 2D- en 3D-ontwerpsoftware en is ideaal voor bedrijven die willen overstappen op ontwerpen in 3D.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe softwareproducten van Autodesk zijn verkrijgbaar bij erkende Autodesk Resellers. Zie hiervoor www.autodesk.com/reseller. Wie zich bovendien aanmeldt voor het Autodesk Subscription Program ontvangt met enige regelmaat, voor een jaarlijkse vergoeding, updates en de nieuwste versies van aangeschafte software. Bezoek www.autodesk.com/subscription voor meer informatie over het Autodesk Subscription Program.

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 010 288 5021
e-mail: sjoerd.lazeroms@eur.autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl