Ingezonden persbericht


Turks Forum
www.turksforum.nl, info@turksforum.nl

Turks Forum is een Netwerk, PR en Lobby organisatie Turks Forum Orgutlenme, Halkla Iliskiler & Lobi kurulusudur Turkish Forum is a Network, PR and a Lobbying Foundation

Turks Forum - Persbericht verkiezingen 11 maart 2003 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Speelt Zalm een bedenkelijk spelletje?

Aan de ene kant de oproep van de berekenende en schijnbaar kalme Gerrit Zalm aan moslims om toch vooral te stemmen op de VVD en deel uit te maken van zijn partij, aan de andere kant de gefrustreerde en geestelijk gemutileerde Alibi Ali die de moslims schoffeert en hen doet lijken als intolerant, inhumaan en incompetent. Wat is nu het ware gezicht van de VVD? Probeert de VVD nu daadwerkelijk bij te dragen aan de integratie en acceptatie van burgers van niet Nederlandse origine? Of is de VVD een voorstander van assimilatie en verkapte slavernij?

Als we Zalm mogen geloven doet hij het voorkomen als zou de VVD daadwerkelijk goede voornemens hebben met de moslims. Maar kijkende naar de realiteit en de manier waarop de VVD een persoon lijkt te misbruiken die met zich zelf in de knoop zit, zien we een heel ander beeld. Een beeld waarin de heer Zalm aangeeft dat hij de scholen waar islamitisch onderwijs wordt gegeven liever kwijt dan rijk is. Een beeld waarin de VVD beweert dat geld dat geinvesteerd is in de multiculturele samenleving, weggegooid geld is. Een VVD die mensen van buitenlandse origine (voor de VVD gewoon buitenlanders, want zo worden deze mensen nog altijd gezien) na gebruik wil afboeken en afvoeren van de balans. De VVD lijkt er op uit om door middel van Alibi Ali s en de momenteel heersende negatieve gevoelens jegens moslims, barrieres op te werpen tegen de Islam en de moslims in Nederland.

De voorkeursstemmen voor mevrouw Albayrak van de PVDA waren een democratische uiting van protest van de Turks-Nederlandse burgers. Zij hebben hiermee duidelijk laten zien dat zij het oneens zijn met de VVD en haar streven om hen te degraderen tot slaven van de Nederlandse staat. Ondanks dat dit werd genegeerd door allen, is hieruit duidelijk op te maken dat er sprake was van een proteststem in de richting van de VVD. Natuurlijk zijn er dingen mis. Natuurlijk dienen deze zaken openlijk besproken te worden. Natuurlijk dienen de mensen zelf ook actie te ondernemen om de inburgering een succes te maken. Maar niet door voor gek te worden gezet en te worden afgeschilderd als barbaars en onderontwikkeld.

Er wordt te vaak geroepen dat de integratie is mislukt. Men kijkt alleen maar naar de afwijkingen en wil niet zien wat de grote lijn inhoudt. De grote lijn in het bestaan van veel ex-gastarbeiders is een evolutie van een nomadisch bestaan naar een gesetteld bestaan. Men probeert te adapteren aan de omgeving en de maatschappij en daarbij ook om zich staande te houden in de alsmaar aanhoudende stroom van kritiek en afwijzing.

Met het uitzicht op de verkiezingen van 11 maart dient de VVD zich dit zich zeer goed in te prenten. Onder de migranten bevinden zich zeer veel liberale mensen, maar als die in een hoekje gedrukt worden zullen zij zich zeer verre houden van de VVD.

Turks Forum

www.turksforum.nl
info@turksforum.nl


---