Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Amsterdam, 3 maart 2003
Stadsdeelraad benoemt griffier
Onlangs heeft de stadsdeelraad mr. G.P. Both (56 jaar) tot raadsgriffier benoemd. In zijn functie van griffier ondersteunt de heer Both de stadsdeelraad en de raadscommissies. In zijn vorige functies was hij ruim tien jaar werkzaam als adjunct-hoofd van het Onderzoek- en adviesbureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De laatste vijf jaar werkte hij daar als Coördinator arbeidsmarkt gemeenten. Ook was de heer Both in de jaren tachtig lid van de gemeenteraad in zijn woonplaats Voorschoten.

In het duale systeem, dat niet alleen voor de gemeente, maar ook voor de stadsdeelraden geldt, zijn de functies van stadsdeelsecretaris en secretaris van de deelraad losgekoppeld. De secretaris ondersteunt nu het dagelijks bestuur en is hoofd van de ambtelijke organisatie. Voor de zaken van de stadsdeelraad en de raadscommissie wordt een griffie ingesteld waar de griffier aan het hoofd staat. De dualisering van het stadsdeelbestuur is het afgelopen half jaar voorbereid door mevrouw Carolien de Boer, die als 'kwartiermaakster' enkele verordeningen en een andere werkwijze van de raad en de commissies heeft opgezet.
Aan het eind van dit jaar moet de omvang van de definitieve griffie zijn vastgesteld. Tot die tijd zal de griffier hiervoor ondersteuning bij de stadsdeelorganisatie inhuren.

© stadsdeel Zuidoost 10-03-2003