Lezingenreeks digitale collecties

In de maand maart organiseert de KB samen met het Nationaal Archief, het Centraal Bureau voor Genealogie en het Haags Gemeente-archief een lezingenreeks met als thema 'Het digitaal raadplegen van collecties'. De lezingen vinden plaats op dinsdagen van 12.30 tot 13.30 uur in het Auditorium van het Nationaal Archief op de Prins Willem-Alexanderhof in Den Haag (naast het Centraal Station).
De lezingen zijn gratis toegankelijk. U krijgt een kopje koffie. Wilt u zich van tevoren even aanmelden? De contactpersoon is mevrouw GL Balk, telefoon 070 3315506 / 3315461, e-mail
educatie@nationaalarchief.nl

Dinsdag 4 maart 2003

Het Haags Gemeentearchief presenteert zijn collecties digitaal. U krijgt een overzicht van wat u allemaal op afstand kunt raadplegen. De directeur van het Haags gemeentearchief, mr. CGM Noordam, verzorgt deze presentatie.

Dinsdag 11 maart 2003

De Koninklijke Bibliotheek is bezig met een enorme digitaliseringsoperatie onder de naam 'Het geheugen van Nederland'. In zijn lezing 'Het geheugen digitaal' laat Reinard Maarleveld u kennismaken met dit project en hoort u wat er allemaal on line beschikbaar komt.

Dinsdag 18 maart 2003

Ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum in 2002 heeft het Nationaal Archief zijn website vernieuwd. Veel bestanden zijn al digitaal toegankelijk. Maar een onderzoeker wil zich het liefst zo veel mogelijk voorbereiden. In deze lezing gaat het om de volgende vragen: Wat kun je thuis via internet al raadplegen en wat zal er het komende jaar nog meer op de website worden gezet? Deirdre Carasso, projectleider nieuwe website www.nationaalarchief.nl, vertelt u er alles over.

Dinsdag 25 maart 2003

Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) bezit veel collecties met persoonsgegevens en heeft daarnaast een grote kennis op het terrein van het familieonderzoek. Welke collecties worden er gedigitaliseerd en op de website gezet en hoe is die te gebruiken? Dr AJ Lever, directeur van het CBG, geeft in deze lezing een overzicht van wat er al is bereikt.

4 februari 2003

Koninklijke Bibliotheek - Nationale bibliotheek van Nederland