Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Overval op bedrijf

AMERSFOORT- Op maandagochtend vond er een overval plaats op een winkel.

Omstreeks 07.45 uur kwamen twee personen de winkel binnen, gelegen aan het Neptunusplein, en bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. Men vroeg om geld. De mannen kregen dit niet en verdwenen vervolgens weer uit de winkel en reden vermoedelijk weg op een bromfiets.

De politie is op zoek naar getuigen en deze kunnen contact opnemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Aanrijding tussen twee fietsers

AMERSFOORT- Op maandagmiddag vond een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Omstreeks 16.30 uur fietsten twee fietsers door de Meridiaantunnel. Op een gegeven moment kwam een 12-jarige fietser uit Bunschoten/Spakenburg op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal tegen een 37-jarige fietser uit Amersfoort. Beiden kwamen ten val en de 37-jarige fietser werd met verwondingen aan zijn hoofd vervoerd naar het ziekenhuis

Brand in woning

LEUSDEN- Op maandagavond ontstond er brand in een woning aan de Gironde.

Omstreeks 23.30 uur roken de bewoners van de woning een vreemde lucht en gingen poolshoogte nemen. De lucht kwam van de wasdroger in de garage. Het filter werd schoongemaakt en de droger werd weer aangezet. Na enige tijd werden de bewoners weer gewekt maar nu door de deurbel. Door kortsluiting was die gaan rinkelen en de bewoners zagen dat de garage geheel onder de rook stond. De wasdroger stond in brand.

De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. De bewoner (geg.onb.) kreeg rook binnen en werd uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis.

Brand in jongerencentrum

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend ontstond er brand in een jongerencentrum gelegen aan het Bruispad. Omstreeks 02.00 uur ontstond er brand in het centrum en de brandweer werd gewaarschuwd. In een kantoor vlogen de vlammen al uit het dak. De brand werd geblust. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid, 0900-8844.

Snelheidscontrole
WOUDENBERG- Op de Maarsbergseweg werd van 12.30 tot 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1329 gecontroleerd en reden er 24 te hard.