AutoRai

4-3-2003

Gelimiteerde sport-uitvoering van Hyundai Coupé

De fraai gelijnde Hyundai Coupé is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar als Sport-uitvoering. Deze versie maakt van de Coupé, zoals de naam al doet vermoeden, een nóg sportievere verschijning.

Bovenop de royale uitrusting van de 2.0 FX krijgt deze speciale uitgave een aantal attractieve accessoires mee. Dit model is tevens voorzien van een geheel nieuwe 2,0-liter benzinemotor met variabele kleptiming.

Meest in het oog springend zijn ongetwijfeld de fraaie lichtmetalen 17-inch velgen. Met laagprofielbanden in de maat 215/45 maken zij van de Coupé een zeer smakelijke verschijning. In het interieur voegen metalen pedalen en een metalen voetsteun een vleugje sportieve dynamiek toe. De middenconsole met daarin drie analoge meters (koppel, verbruik en voltage) is afgewerkt met een metal-look. Voor extra comfort zorgt een Climate Control met Air Quality Systeem (AQS). Dit systeem zorgt ervoor dat het in de Coupé tot op de graad nauwkeurig zo warm of koud blijft als de bestuurder wenst.

Behalve deze extras beschikt het model over de uitrusting van de FX. Dat houdt onder meer in: cruise control, ABS-remsysteem met EBD, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, mistlampen in de voorbumper, dubbele sportuitlaat, sportstoelen en een lederen stuurwiel en versnellingspook.

Passende prestaties
Voor prestaties die bij het sportieve uiterlijk passen, zorgt een geheel nieuwe 2,0-liter benzinemotor. Deze vervangt met onmiddellijke ingang de 2,0-liter benzinemotor met 138 pk. Dankzij CVVT, wat staat voor Continuously Variable Valve Timing, haalt deze krachtbron nog meer vermogen (143 pk) uit dezelfde motorinhoud. Bovendien is het brandstofverbruik aanmerkelijk minder. De nieuwe Coupé 2.0 neemt genoegen met acht liter brandstof per honderd kilometer. Daarbij presteert hij bovengemiddeld. In 9,1 seconden sprint de Coupé Sport naar 100 km/u, de topsnelheid is met 208 km/u een sportauto waardig.

De Coupé Sport is er voor 24.795 euro. Hiermee geeft Hyundai een korting van maar liefst 825 euro op alle extras die het model aan boord heeft. Vanaf heden is het model te bestellen bij de Hyundai-dealers.

Exclusiviteit is gewaarborgd. In totaal zullen slechts honderd van deze speciale Coupés worden uitgebracht. De Coupé Sport is leverbaar in twee gedistingeerde lakkleuren, te weten Mystic Teal (Mica Parelmoer) of Smart Silver (Metallic).

Multipoint Garantie
Net als iedere Hyundai krijgt ook deze voordelige Coupé Sport de unieke Multipoint Garantie. Die omvat drie jaar productgarantie, waarbij er géén kilometerbeperking geldt, zes jaar carrosseriegarantie plus nog eens drie jaar Mobiliteitsgarantie (snelle assistentie bij pech onderweg).