AutoRai

4-3-2003

Fiat Punto: vijfvoudig miljonair

Vijf miljoen exemplaren in tien jaar tijd: een bijzondere prestatie voor een bijzondere auto. Het is het succesverhaal van de Fiat Punto, de stijlvolle Italiaan die over heel de wereld harten weet te veroveren.

Als opvolger van de eveneens zeer geliefde Fiat Uno maakt de Fiat Punto in 1993 een bliksemstart. Zijn stijlvolle looks, zijn rijke uitrusting, zijn veiligheid, zijn karakter en natuurlijk zijn prettige prijskaartje spreken velen aan. De tweede generatie Fiat Punto heeft dezelfde kenmerken en het is dus niet verwonderlijk dat het succes voortduurt. Het gelijk van de vijf miljoen kopers wordt bewezen door de vele, vele prijzen die de Fiat Punto ten deel vielen. Internationale vakjurys spraken keer op keer hun bewondering uit voor de kwaliteiten van de compacte middenklasser.

Innovatief, betrouwbaar, veilig, vooruitstrevend De Punto was en is keer op keer voorloper in zijn klasse: onder andere met de beschikbaarheid van airbags, innovatieve versnellingsbakken en common rail dieselmotoren was hij steeds de eerste of één van de eersten. Bovendien behaalde de Fiat Punto inmiddels al vier sterren in de EuroNCAP crashtests en blijkt hij één van de meest betrouwbare autos in zijn klasse te zijn, volgens het toonaangevende Duitse keuringsinstituut TÜV. En dat voor een auto die ook nog eens bijzonder ruim, comfortabel, sportief en stijlvol is. Het moge duidelijk zijn dat vijf miljoen Fiat Puntos nog lang niet genoeg is!