Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 4 maart 2003

Dagelijjkse berichten

Winschoten: bromfietsster gewond
Een16-jarige bromfietsster uit Bellingewolde is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Mr. Stikkerlaan in Winschoten. Het slachtoffer merkte te laat op dat een voor haar rijdenden auto, bestuurd door een 62-jarige man uit Beerta, afremde en botste achter tegen de wagen aan. Ze kwam te vallen en belandde met haar brommer in de berm. Het meisje liep nekletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Haar bromfiets liep aanzienlijke schade op.

Ter Apel: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagavond aan de Rütenbrockerweg in Ter Apel een 57-jarige man uit het Duitse Haren aangehouden. De man bleek bij een alcoholcontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.7 promille werd gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 8½ uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Appingedam: burenruzie
Bij een burenruzie in de Klaas Bosstraat in Appingedam is maandagavond een 22-jarige man uit Appingedam licht gewond geraakt. De vriendin (21) van het slachtoffer had in de loop van de dag vernomen dat haar benedenburen een klacht hadden ingediend bij de woningstichting. De vrouw wilde hierover een gesprek aangaan. Ze werd te woord gestaan door een 21-jarige bewoner. Diens vader (48) was ook in de woning aanwezig en bemoeide zich met het gesprek. De vader wilde de bovenbuurvrouw te lijf waarop haar vriend, het slachtoffer, dit trachtte te verhinderen. Hij werd daarop door vader en zoon voor de benedenwoning geschopt en geslagen. Het slachtoffer en zijn vriendin trokken zich terug in hun woning en belden de politie. Vader en zoon werden aangehouden voor mishandeling en meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden. Het 22-jarige slachtoffer liep lichte verwondingen op aan het gelaat, een been en een schouder. Het is niet bekend of hij zich heeft moeten laten behandelen.

Bedum/Nieuweschans: rijbewijzen ingevorderd
De politie heeft maandag van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd nadat zij alle drie een snelheidsovertreding hadden begaan. Op de A7 bij Nieuweschans werden maandagmiddag twee bestuurders bekeurd. Een 32-jarige man uit t Zandt moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij de maximumsnelheid 70 in verband met werkzaamheden met 53 km had overschreden. Hetzelfde overkwam een 45-jarige man uit Bussum. Op dezelfde plek reed hij 122. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt. Op de Groningerweg in Bedum nam de politie maandagavond het rijbewijs van een 41-jarige man uit Warffum in. De man haalde met 140 km per uur een onopvallende politieauto in. Op de Groningerweg mag 80 worden gereden. Ook deze automobilist kreeg een bekeuring voor te hard rijden.

Snelheidscontroles: maandag

Aduard: Heereweg (N983)
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 854 voertuigen, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 71 km

Den Ham: Sietse Veldstraweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 257 voertuigen, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 75 km

Bellingwolde: Rhederweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 148 voertuigen, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 73 km

Stadskanaal: Oosterstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 502 voertuigen, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 86 km

Groningen: politie houdt autodief aan
De politie heeft maandagnacht op de Mispellaan een 42-jarige man uit de stad aangehouden op verdenking van autodiefstal. De verdachte werd door politieagenten gecontroleerd. Bij nader onderzoek bleek dat het voertuig was gestolen. Daarnaast stond de verdachte gesignaleerd voor een andere diefstal van een personenauto. Ook verblijft de man mogelijk illegaal in Nederland. De autodief is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: asielzoeker aangehouden na steekpartij De politie heeft maandagmiddag in het asielzoekerscentrum aan de Van Houtenlaan een 34-jarige man uit Mongolië aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man had korte tijd daarvoor ruzie gekregen met een 32-jarige landgenoot. Bij deze ruzie werd de 32-jarige man met een mes meerdere malen in het bovenlichaam gestoken. Het slachtoffer werd vervolgens met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij wees zijn twee jaar oudere landgenoot aan als dader van de steekpartij. De verdachte bleek licht aangezichtsletsel te hebben. Hij werd ingesloten. Hij zal worden gehoord. De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij.

Groningen: Stadjer na geluidsoverlast aangehouden De politie heeft maandagavond in zijn woning aan de Jaspisstraat een 45-jarige man aangehouden na het veroorzaken van geluidsoverlast. De Stadjer werd door politieagenten aangesproken op de overlast die hij veroorzaakte, waarna hij de dienders plotseling fysiek te lijf ging. De man kon worden overmeesterd en voor ambtsbelemmering en verzet worden aangehouden. De verdachte is gehoord voor geluidsoverlast, ambtsbelemmering en verzet. Hij legde op het politiebureau een bekennende verklaring af. Volgens eigen zeggen was overmatig alcoholgebruik de oorzaak van zijn gedrag. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken man ingesloten
Op de Steenstilbrug trof de politie maandagnacht een 37-jarige man uit Groningen met een hoofdwond aan. De Stadjer was daarnaast dronken. Later bleek dat de man in een kroeg van een trap was gevallen. De Stadjer was dermate onder invloed dat hij zijn hond in de kroeg had achtergelaten. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. De hond werd in een kennel geplaatst. De Stadjer zal in de loop van de ochtend met zijn hond in vrijheid worden gesteld.

Groningen: Stadjer komt met snorfiets ten val
Een 67-jarige man uit Groningen is maandagochtend op de rijbaan van het Eemskanaal met zijn snorfiets ten val gekomen. De Stadjer was om onbekende reden de macht over het stuur verloren. Hij liep verwondingen op aan het hoofd en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De politie bracht de snorfiets van de Stadjer naar zijn woning.

Groningen: jongen raakt gewond bij ongeval
Een 11-jarige jongen uit Groningen is maandagmiddag op de Siersteenlaan bij een ongeval met een personenauto, bestuurd door een 78-jarige man uit Groningen, gewond geraakt. De jongen reed op een fiets en werd op de rotonde ter hoogte van de Johan van Zwedenlaan geschept door de auto. Hij ging door de klap door de portierruit van de auto. De jongen bleek zijn schouder te hebben gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht. De autobestuurder bleek geen voorrang te hebben verleend aan de jonge fietser. De politie heeft het ongeval opgenomen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)