Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 4-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding winkeldiefstal met geweld
LELYSTAD Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmiddag aangehouden voor diefstal gevolgd door geweld. Hij had bij een supermarkt aan de Neringweg een paar boodschappen gestolen, maar werd betrapt door winkelpersoneel. De verdachte rukte zich echter los en rende weg. Een winkelmedewerker ging er achteraan en kreeg van de verdachte een klap. Twee agenten buiten diensttijd zagen het gebeuren en hielden de man aan. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ramkraak
ALMERE Bij een winkel aan de Randstad is maandagnacht rond 01:00 uur een ramkraak gepleegd. De nog onbekende personen hebben met een auto het rolluik geramd. Wat de omvang is van de buit is nog onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de recherche van Almere Stad-West, tel.: 0900-8844.

Aanhouding inbrekers
LELYSTAD De politie heeft maandagmiddag op de Kamp twee Lelystedelingen van 16 en 17 jaar aangehouden voor woninginbraak. Terwijl de agenten stonden te wachten op de komst van de Technische Recherche kwam het tweetal langsgelopen. Een getuige wees hen aan als de daders die hij had zien inbreken. Het duo is voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Aanhoudingen straatroof
ALMERE De politie heeft maandagmiddag bij het station twee Almeerse jongens van 17 en 19 jaar aangehouden op verdenking van straatroof. Ze hadden een 20-jarige Almeerder tot twee keer toe proberen te beroven van zijn mobiele telefoon. Toen dit niet lukte, liepen ze weg. Het slachtoffer is ze gevolgd en belde de politie. Het duo is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Kleine wietplantage aangetroffen
ALMERE De politie heeft in een woning aan de Landdrostdreef een kleine, net gerooide wietplantage aangetroffen. De twee hoofdbewoners, een vrouw van 36 en een man van 35 jaar, zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD De politie heeft maandagnacht een 26-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Hij had even daarvoor op de Westerdreef een boom geschampt en was doorgereden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en bleek een promillage te hebben van 1 promille. Der auto is voor technisch onderzoek in beslaggenomen.