Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee mannen aangehouden die op de Leidseweg een auto probeerden te stelen.

Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie via getuigen de melding dat twee mannen probeerde een auto te stelen. Ter hoogte van de Leidseweg zagen agenten één verdachte uit de bewuste auto stappen. Bij het zien van de politie rende de man weg in de richting van de JP Coenstraat. De tweede verdachte zette het ook op een lopen. Na een korte achtervolging werd een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden. De tweede verdachte een 21-jarige man uit Utrecht - werd kort daarna op de Krugerstraat aangehouden. Beide verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Maandagavond vond op de Professor L. Fuchslaan een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 34-jarige vrouw uit Utrecht parkeerde omstreeks 18.45 uur haar auto voor haar woning aan de Prof. L. Fuchslaan. Op het moment dat zij haar laptop van de achterbank wilde pakken werd zij door een tot nu toe onbekende man op de grond geduwd. De man pakte de laptop en stapte vervolgens achter op een gereedstaande scooter. De verdachte reden weg in de richting van de Melchior Treublaan. Een getuige zette de achtervolging in en zag dat de verdachten via de Eykmanlaan wegreden. De politie is op zoek naar getuige(n) van de straatroof. Met namen de getuige die enige tijd geprobeerd heeft de verdachten de achtervolgen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 8844.

Twee mannen aangehouden voor vernieling

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie maandagmiddag twee mannen aangehouden voor het vernielen van een auto.

Een politieman in burger zag omstreeks 13.45 uur dat twee mannen een auto aan het vernielen waren. De agent waarschuwde de meldkamer en achtervolgde het tweetal. Ter hoogte van een horecagelegenheid werden de twee een 21 en 22-jarige man beiden uit Utrecht aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Op het vernielde voertuig werden sporen aangetroffen die van de verdachten waren.

Drie minderjarige winkeldiefjes aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie maandagmiddag drie jongens aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag dat de drie twee 13-jarige en één 14-jarige jongen allen uit Utrecht flesjes parfum meenamen zonder deze eerst af te rekenen. De politie werd gewaarschuwd en de dieven werden aangehouden. Alledrie gaven zij toe de spullen gestolen te hebben. In overleg met de ouders zag gekeken worden of de jongens in aanmerking komen voor een Halt straf.

Alcoholcontrole
UTRECHT Agenten van het district Utrecht noord hebben maandagmorgen op diverse locaties alcoholcontroles uitgevoerd.

In totaal werden 450 blaastest afgenomen verdeeld over de Oudenoord, Franciscusdreef en het Oppenheimplein. Voor twaalf bestuurders werd een proces-verbaal uitgeschreven. De hoogst gemeten aantal ug/l bedroeg 460. Deze bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Autodieven aangehouden
UTRECHT De politie heeft maandagmorgen drie verdachten aangehouden voor het rijden in een gestolen auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto rijden met een aantal bekende personen er in. De agenten zagen dat de portiersloten waren vernield en half uit de deur staken. De agenten vertrouwden het niet en gaven de bestuurder een stopteken. Navraag bij de meldkamer leerde dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. De inzittenden een 35- en 37-jarige man uit Utrecht en een 48-jarige vrouw uit Nieuwegein werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek tevens dat de vrouw nog 15 boetes had openstaan.