Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Op heterdaad betrapt

IJSSELSTEIN Twee mannen uit Utrecht van 18 en 19 jaar oud zijn maandagavond 3 maart aangehouden nadat ze op heterdaad betrapt waren bij een woninginbraak in IJsselstein.

De politie kreeg rond 22:00 uur de melding van getuigen dat twee mannen aan het inbreken waren in een flatwoning aan de Poortdijk in IJsselstein. De politie ging met meerdere voertuigen ter plaatse. De getuigen gaven een goed signalement, waardoor de politie de twee mannen even later in de omgeving van de flat kon aanhouden.

Bij de fouillering van de 18-jarige verdachte vond de politie diverse munten. Later bleek dat uit de woning aan de Poortdijk inderdaad Engelse munten waren ontvreemd. De twee mannen zitten vast voor verder verhoor.

Auto uitgebrand

IJSSELSTEIN Een 56-jarige man uit IJsselstein zag maandagmiddag 3 maart zijn auto in vlammen opgaan.

De man reed met zijn auto op de afslag IJsselstein van de Rijksweg A2 toen opeens zijn motorkap begon te roken en te branden. Met twee brandblussers is geprobeerd de brand te blussen, maar dat lukte niet. De auto is uiteindelijk volledig uitgebrand. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De oorzaak van de brand is onbekend. Het voertuig is weggetakeld.