Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
4 maart 2003


Epe- winkeldiefstal

Een 15- jarige jongen uit Epe werd op 3 maart betrapt op het stelen van een pakje shag t.w.v. 3,90 euro bij een winkel aan de Hoge Weerd. Een medewerker zag dit en droeg hem over aan de politie, die hem meenam naar het bureau. De jongen is aangemeld bij Link, het preventieteam van de Noordwest-Veluwe, waarna de meest passende maatregel wordt opgelegd.


Hattem- verkeerscontroles

Op 3 maart een algemene verkeerscontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg.
6 passanten bekeurd.
4 x voor niet dragen autogordel
1 x voor rijden door rood,
1 x voor rijden op bromfiets zonder gele/oranje plaat.

Putten- hond aangereden
Een 25 jarige man uit Putten reed op 3 maart omstreeks 23.40 uur over de Voorthuizerstraat in de richting van Putten.Nabij de kruising met de Beulenkampersteeg stak plotseling een hond over, komende vanaf de rechterkant van de weg. De man kon de hond niet meer ontwijken en waarna een aanrijding volgde. De hond overleed ter plaatse. Eigenaar van de hond was een bewoner van de Voorthuizerstraat.


Putten-drankrijder

Een 54-jarige man uit Putten werd op 4 maart op de Van Geenstraat staande gehouden voor een blaastest. Blies 0.7 promille. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur.


Ermelo- verkeersongeval met letsel

Op 3 maart omstreeks 09.00 uur is een 21- jarige vrouw uit Harderwijk gewond geraakt bij een aanrijding op de Harderwijkerweg. Een 53-jarige man uit Oldebroek reed met zijn vrachtwagen over de Harderwijkerweg richting Ermelo. Bij de kruising met de Lokhorstweg sprong het verkeerslicht net op groen toen hij aan kwam rijden. Op het naastliggende fietspad fietste de vrouw in de zelfde richting. Ook haar verkeerslicht sprong op groen. (Extra verkeerslicht geeft aan dat men moet oppassen omdat fietsers op het naastliggende fietspad gelijktijdig groen hebben). De vrachtwagenbestuurder zag haar echter over het hoofd toen hij rechts afsloeg (De vrouw kwam hierdoor onder de vrachtauto terecht, maar werd niet overreden. Ze is met hersenletsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.


Nunspeet- snelheidsovertreding

Een 42-jarige man uit Nunspeet reed op 3 maart met een snelheid van 147 km/uur over de Eperweg. Hier is 80 km toegestaan. Hij werd door de politie staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt.

Heerde- getuige gezocht van autokraak.
Een geparkeerde zwarte Daihatsu Orion aan de Elburgerweg (schaapskooi) in Heerde werd donderdagochtend tussen 12.25 uur en 12.45 uur opengebroken. De 57 jarige eigenaar uit Hattem kwam zeer kort na de auto-inbraak bij zijn auto en ziet een personenauto met daarin twee personen wegrijden. Hij spreekt vervolgens een vrouw die getuige is geweest. Zij had gezien dat twee mannen bij de auto hadden gestaan. De politie van Heerde zou graag in contact komen met deze vrouw of andere getuigen die iets hebben gezien en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van Heerde tel 0900 8844.









038-375 10 50 ---- --