AutoRai

4-3-2003

Alfa Romeo begint 2003 met prestigieuze prijzen

Alfa Romeo had 2003 niet beter kunnen beginnen. Zowel de Alfa 147 als de concept car Alfa Brera wonnen onlangs een prestigieuze prijs. Wederom een bevestiging van het succes van Alfa Romeo.

De Alfa Romeo Brera, het adembenemend mooie studiemodel dat onlangs nog op de AutoRAI 2003 te zien was, werd door het internationale, toonaangevende blad Automotive News uitgeroepen tot Automotive News Concept Car of the Year. Naast deze titel voor de auto als geheel, won de Brera ook in de categorie Beste Exterieurontwerp. Het zijn bepaald niet de eerste onderscheidingen voor de bloedmooie coupé: bij zijn debuut op de Geneva Motor Show in 2002 werd hij al overladen met prijzen, waaronder Beste Prototype in het prestigieuze Villa dEste Concours dÉlegance. Daarna volgde onder andere Meest fascinerende auto in de 2002 Parijs-Monte Carlo Super Car Rally. De Alfa Romeo Brera is ook nog kandidaat voor Automobilias titel Mooiste Auto ter Wereld.

Volle prijzenkast
De Alfa 147 won eveneens al diverse prijzen. Onlangs werd hij voor de derde keer gekozen als favoriet in het midden- en compacte segment door de lezers van het blad Quattroruote. Van de 60.000 lezers van dit vakblad, koos 31,7 procent voor Alfas fraaie hatchback. Ter illustratie: de nummer twee haalde 10,3 procent van het totaal aantal stemmen. De lezers van het toonaangevende Duitse blad Auto, Motor und Sport kozen de Alfa 147 in het midden- en compacte segment tot Beste Auto in de importklasse. Deze titels kunnen worden toegevoegd aan de inmiddels rijk gevulde prijzenkast waarin reeds prestigieuze titels te vinden zijn als Auto van het Jaar 2001, Gouden Stuurwiel 2000, diverse Trophées du Design 2000 en prijzen uit Japan, Argentinië en Brazilië.