Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-03-2003 1e persbericht van dinsdag 4 maart 2003

Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Onder invloed
Op een aantal plaatsen in de regio zijn maandagavond en dinsdagochtend bestuurders van autos betrapt terwijl ze teveel hadden gedronken. Een overzicht: Op de Hoofdstraat in Best werd dinsdagochtend rond 0.45 uur een man van 44 jaar uit Best aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van bijna 1,60, en moest zijn rijbewijs inleveren. Op de Goorlooplaan in Waalre werd dinsdagochtend rond 4.45 uur een man van 21 jaar uit Waalre aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 1,35, en moest zijn rijbewijs inleveren. Op de Hoogstraat in Eindhoven werd dinsdagochtend rond 6.00 uur een man van 34 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 1,25, en kreeg een proces-verbaal. Op de Eindhovenseweg in Valkenswaard werd maandagavond rond 20.30 uur een man van 38 jaar uit het Belgische Hasselt aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van ruim 2,30, en moest zijn rijbewijs inleveren. Op de Oude Molenweg in De Mortel werd maandagavond rond 21.15 uur een man van 26 jaar uit Deurne aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,00, en kreeg een proces-verbaal. Op de Vondellaan in Gemert werd dinsdagochtend rond 0.15 uur een vrouw van 55 jaar uit Gemert aangehouden. Ze had een alcoholpromillage van bijna 0,90, en kreeg een proces- verbaal.

Eindhoven: Inbrekers overlopen
De bewoners van een huis aan de Aquariuslaan hebben maandagavond drie inbrekers overlopen. Het echtpaar kwam rond 22.15 uur thuis en zag licht branden. De voordeur was opengebroken en stond een stukje open. Toen de bewoner de deur nog verder opendeed, zag hij drie mannen in de woning. Deze gingen er meteen vandoor. Ze hebben een schoudertas meegenomen.

Eindhoven: Man mishandeld
Een man van 29 jaar uit Eindhoven is maandagochtend rond 3.30 uur mishandeld op het Stratumseind. Toen hij daar liep werd hij tegengehouden door een groepje mannen. Deze lieten hem vallen, en sloegen en schopten hem. Hij liep een gebroken rib, een bebloed oog en blauwe plekken op zijn lichaam op. Tijdens de vechtpartij is de man enkele honderden euros kwijtgeraakt die los in zijn broekzak zaten. De daders zijn spoorloos.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling
Een jongen van 16 jaar uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 2.30 uur mishandeld in een horecazaak op het Stratumseind. Een 31-jarige Rotterdammer sloeg de jongen zonder aanleiding op zijn gezicht. De man is door de politie aangehouden. De jongen en zijn 16-jarige vriendin, die bij hem was, werden door de politie naar het bureau gebracht om een verklaring af te leggen. Op dat moment maakte een vriend van de verdachte, een 36-jarige man uit Capelle aan den IJssel, een dreigend gebaar naar de jongen en het meisje. Ook hij werd daarop meegenomen naar het bureau. Beide mannen zitten nog vast.

Eindhoven: Niemand betrapt bij grote alcoholcontrole Woensel Tussen maandagmiddag 14.00 uur en dinsdagochtend 2.00 uur is er op een aantal plaatsen in Woensel een alcoholcontrole gehouden. Er werd onder meer gecontroleerd op de Montgomerylaan, de Huizingalaan, de Sterrenlaan en de Boschdijk. In totaal 615 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Niet één bestuurder had teveel gedronken. Alle bestuurders kregen na de blaastest een BOB-feestneus. Er hebben negen politiemensen aan de controles meegewerkt.

Eindhoven: Drugsgebruiker verzet zich
Een 36-jarige man uit Eindhoven is maandagavond rond 23.45 uur aangehouden. Hij zat in een auto op het Anne Frankplantsoen drugs te gebruiken. Toen agenten hem daarom wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Eén van de agenten heeft daarop pepperspray gebruikt om de verdachte in bedwang te krijgen. De man zit nog vast.

Helmond: Ongeluk onder invloed
Een man van 22 jaar uit Helmond heeft maandagavond rond 21.15 uur een verkeersongeval veroorzaakt terwijl hij dronken achter het stuur van een auto zat. De man reed op de Weg door de Rijpel, had zijn voertuig niet meer onder controle, en botste in een bocht van de weg tegen een andere personenauto. Daarbij raakte niemand gewond. De Helmonder bleek een alcoholpromillage van bijna 1,90 te hebben, waardoor hij zijn rijbewijs moest inleveren. Voor het veroorzaken van het ongeval is een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Ernstig gewond bij aanrijding
Een 30-jarige man uit Gemert is dinsdagochtend rond 2.30 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Doonheide. Toen hij daar op zijn fiets reed, werd hij van achteren aangereden door een personenauto. Die is er na de aanrijding vandoor gegaan. Het slachtoffer is met hersenletsel opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. De bestuurder van de auto is rond 8.15 uur in zijn woning in Erp aangehouden. Hij zit nog vast.

Deurne: Fietsenvernieler aangehouden
Een man van 26 jaar uit Deurne is dinsdagochtend rond 1.30 uur aangehouden omdat hij fietsen vernielde. Dat gebeurde op de Markt en de Molenstraat. De man gooide daar fietsen in de lucht en tegen een gebouw. Ook had hij een spiegel van een auto getrapt. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, en probeerde ook weg te rennen. De man zit nog vast.

Veldhoven: Jongen beschoten
Een 16-jarige jongen uit Veldhoven is maandagavond rond 22.00 uur beschoten. Dat gebeurde in de buurt van de kiosk op de Heuvel. De jongen kreeg een kogeltje van een luchtbuks onder zijn rechteroog. Een huisarts heeft het kogeltje weggehaald. Het is onbekend wie er heeft geschoten.

Veldhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Een 20-jarige man uit Geldrop is maandagmiddag rond 13.30 uur in Veldhoven aangehouden omdat hij een 20-jarige Veldhovenaar een kapot bierglas in zijn gezicht zou hebben gedrukt. Dat gebeurde zondagochtend rond 2.30 uur tijdens een vechtpartij in een horecazaak aan de Oude Kerkstraat. De verdachte zit nog vast. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen aan voorhoofd en gelaat.