Politie Midden- en West Brabant

Persbetrichten district Tilburg

dinsdag 4-3-2003

Onrust om "loslopende" tijgers Berkel - Enschot - maandag, kort voor 17.00 uur werd de politie ter assistentie gevraagd aan het Wilhelminaplantsoen in Berkel - Enschot. Buurtbewoner hadden verontrust gereageerd op het feit dat daar enkele tijgers rond liepen achter een relatief laag hekwerk (1.80 m hoog). Eenmaal ter plaatse bleek dat op het plein een circus aan het opbouwen was. Het personeel verzekerde dat er doorlopend professioneel toezicht op de wilde katten was en dat ze `snachts achter slot en grendel gaan.

Onopvallend verkeerstoezicht Tilburg - Door middel van verkeerstoezicht in een onopvallende auto werd maandagmiddag het verkeer in Tilburg in de gaten gehouden. Daarbij viel met name het agressieve verkeersgedrag van een 36 jarige Tilburger op. De man reed hard en kleefde op verschillende momenten kort achter zijn voorgangers. De man kan een fors proces-verbaal tegemoet zien.

Bejaarde vrouw van handtas beroofd Tilburg - Een 70 jarige Tilburgse werd maandagavond om 19.15 uur op hardhandige wijze van haar handtas beroofd. De vrouw liep over de Veldhovenring ter hoogte van de Nijverstraat toen een man haar te voet passeerde. Deze man rukte de handtas van haar schouder en 2wilde hier mee van door gaan. Omdat het slachtoffer niet meteen los liet viel zij en werd ze enkele meter mee getrokken. Hierna liet ze los en ging de verdachte er met de buit van door. De vrouw vond hulp bij een adres in de Stedekestraat alwaar de politie werd gebeld.

Straatroof
Tilburg - Op de schouwburgring werd een 22 jarige Goirlese van haar tas beroofd. De vrouw had rond 21.30 gepind bij een automaat aan deze straat. Toen zij bij de automaat weg fietste passeerde haar een brommer met daarop twee mannen. Een van hen trok de tas van haar schouder. Samen met een, helaas nog onbekend gebleven getuige achtervolgde ze de brommer nog tot de kattenrug. Daarna verloor zij de daders uit het oog.

Onder invloed van de weg Tilburg - Op de IJpelaar weg in Tilburg raakte vannacht om 01.30 uur een 38 jarige Tilburger van de weg. De man reed daar in zijn personenauto en miste kennelijk de bocht in de weg waardoor hij rechtdoor ging, door een omheining reed en in een weiland tot stilstand kwam. Bij onderzoek bleek dat de man 810 ug/l blies (1,85 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Onrustige carnavalsnacht Tilburg - Een aanvankelijk gezellige en rustige carnavals maandag eindigde vannacht tussen 03.00 en 04.00 uur onrustig door enkele opstootjes op en om het Heuvelplein in Tilburg. De politie moest ondermeer uitrukken voor een vechtpartijtje nabij de bushalte aan de Heuvel (tegenover mevrouw TOK) en even later voor wat vechterbazen voor café storm. Over het algemeen werden de vechtersbazen direct gescheiden en konden de opstootjes in de kiem worden gesmoord. Wel werd er een 31 jarige inwoner van Heemskerk aangehouden omdat hij op eerste vordering niet vertrok. De man had in een baldadige bui de klep van een politie hondenauto opengetrokken. Aangezien het vrijlaten van de politiehond tot gevaar voor alle omstanders zou leiden werd de dronken man direct gecorrigeerd en bevolen te vertrekken. Toen hij dit niet deed werd hij aangehouden. Van de overige vechterbazen deed er tot op heden geen enkele aangifte van hetgeen hem was overkomen.

Bron: Rob Luijten