Ingezonden persbericht

Reuters investeert in uitbreiding content-aanbod

Amsterdam, 4 maart 2003 - Reuters, wereldwijd informatieleverancier, is onder de naam 'Fast Forward' gestart met een programma waarbij het bedrijf sterk zal investeren in het leveren van content aan de financiële markten. Door zich te concentreren op informatievoorziening, wil Reuters groei realiseren en zich sterker onderscheiden van andere spelers. De eerste stappen zijn gezet met de recente overname van Multex en een uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst met Factiva.

Eén van de uitvloeisels van het 'Fast Forward'-programma is de overname van Multex voor 7,35 dollar per aandeel in contanten. Multex, gevestigd in New York, biedt uitgebreide financiële informatie over meer dan 25.000 bedrijven die wereldwijd actief zijn, en gegevens rond omzetverwachtingen van meer dan 16.000 bedrijven in 60 landen.

Tom Glocer, CEO van de Reuters Group, zegt: "Multex zal een belangrijke rol spelen in 'Fast Forward'. Multex biedt waardevolle informatie die gewaardeerd wordt door financiële professionals en particulieren. Nu er structurele veranderingen plaatsvinden in de financiële wereld, zijn vooral de onderzoeken naar investeringen en samenwerkingsverbanden van Multex interessant."

"Wij streven naar een snelle en volledige integratie die volgens ons leidt tot kostenbesparingen in beide organisaties en die de activiteiten van Multex naar een wereldwijd niveau zal kunnen brengen. Multex en haar medewerkers zullen blijvende waarde toevoegen aan Reuters."

Multex heeft een zeer sterke positie op het gebied van content, heeft toegang tot de onderzoekswereld en kan bogen op een ruime ervaring binnen de financiële markt. Deze elementen kunnen klanten van Reuters aanzienlijke voordelen bieden. De overname versterkt de informatieproducten van de Reuters Group door meer diepgaande bedrijfsinformatie, prognoses en wereldwijde onderzoeksinformatie. Reuters zal dit combineren met de eigen producten, waardoor afnemers kunnen beschikken over innovatieve en kosteneffectieve oplossingen. Reuters zal de informatie buiten de financiële wereld inzetten voor gesegmenteerd on line financieel nieuws, data en onderzoeksproducten voor retail- en mediaklanten, en voor bedrijven.

Uitbreiding overeenkomst met Factiva
Naast de overname van Multex heeft Reuters de samenwerking met Factiva - eigendom van Reuters en Dow Jones - versterkt. Daartoe is een driejarige overeenkomst getekend, die erin voorziet dat content van Factiva opgenomen wordt in de financiële producten van Reuters, waaronder Reuters 3000Xtra en Reuters BridgeStation. Klanten van Reuters beschikken dankzij de overeenkomst over Global Press Watch met berichten uit meer dan 550 kranten en van meer dan 50 persbureaus, en Knowledge Worker, een archief met bijna 6.000 tijdschriften en nieuwsbrieven uit de laatste vijf jaar, die per industrie gerangschikt zijn. Deze beide producten worden door Reuters zonder extra kosten aangeboden.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.