Politie Amsterdam-Amstelland

Agent bedreigd met wapen
4-3-2003. Rond middernacht heeft de politie een 19-jarige jongeman aangehouden nadat hij een vuurwapen op een agent had gericht. Even voor middernacht had een winkelier aan de Van Woustraat het vermoeden dat hij overvallen zou worden door drie mannen die zich voor zijn winkel ophielden. Hij nam het initiatief en verjoeg hen met een stok, waarna hij de politie waarschuwde. Agenten speurden de buurt af en stuitten op een groepje jongemannen die bij het zien van de politiemannen vluchtten. Hierbij richtte een van de drie een vuurwapen op een agent. Die pakte daarop zijn dienstwapen. De jongeman vluchtte en de agent ging er achter aan. Na een korte achtervolging wisten te hulp gekomen agenten de knaap te arresteren. De verdachte had tijdens zijn vlucht het vuurwapen weggegooid maar dat is gevonden en in beslag genomen. De twee companen van de dader zijn ontkomen.
---

Bus tegen boom

4-3-2003. Een 39-jarige buschauffeur die gisteravond rond kwart voor twaalf onderweg was van de Haarlemmerweg naar Sloterdijk, werd achter zijn stuur onwel. Hij had het benauwd en raakte zijn bewustzijn even kwijt, waardoor hij op de Naritaweg tegen een boom aanreed. Er zaten geen passagiers in de bus. De man is met hyperventilatieklachten voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

---

Bromfietser zwaargewond

4-3-2003. Gisteravond, vlak voor de klok van twaalf, is een 59-jarige man zeer zwaar gewond geraakt doordat hij onder een bus kwam. De man maakte geen gebruik van het verlichte fietspad, maar reed met zijn bromfiets over de IJdoornlaan. Een aankomende gelede bus reed over de Westerlengte. De 43-jarige buschauffeur kreeg volgens eigen zeggen op de kruising van de IJdoornlaan groen licht. Plotseling zag de chauffeur de bromfietser van de linkerzijde aankomen. Het was al te laat om hem te kunnen ontwijken. De bromfietser werd geschept. Het slachtoffer ligt in instabiele toestand in een ziekenhuis.
---

Arbeidsongeval bloemenveiling

4-3-2003. Vanochtend rond kwart over zeven raakte een werknemer van de bloemenveiling aan de Legmeerdijk in Aalsmeer gewond.De man is vermoedelijk onwel geworden en ongeveer drie meter voorover op zijn hoofd gevallen. Hij raakte hierbij bewusteloos. Het slachtoffer is met een behoorlijke hoofdwond en mogelijk wervelletsel naar een ziekenhuis in Amsterdam overgebracht. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.

---

Willem Keizer terecht

4-3-2003. De sinds zondag vermiste verstandelijk gehandicapte Willem Keizer is terecht. Hij werd rond halfelf gisteravond in Alphen aan de Rijn aangetroffen. Hij verkeert in goede lichamelijke gezondheid en is weer terug bij zijn woongroep in Aalsmeer.


---

Gisteravond in Opsporing Verzocht

Dario Britvec 3-3-2003. Wij vragen opnieuw uw aandacht voor de vermiste Dario Britvec. Deze 33-jarige Kroatische man verliet op zondag 2 februari rond 22.00 uur zijn woning aan de Zeeburgerdijk met de mededeling dat hij zo terug zou zijn. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Wel werd zijn Opel Kadett (kenteken XH - 30 - VY) brandend teruggevonden op de Zuider IJdijk onder de Amsterdamsebrug, bij Amsterdammers bekend als de Schellingwouderbrug. Tijdens vervolgonderzoek werden sporen van vuurwapengeweld aangetroffen in de wagen.

Klik hier voor meer foto's.

Dario Britvec leidde een teruggetroken bestaan. Hij sleutelde vaak aan auto's in de Hobbyhal op de Heining, een industrieterrein in het Westelijk Havengebied.

Heeft u de heer Britvec nog gezien op de avond van zijn verdwijning tussen 22.00 uur en 00.00 uur, of heeft u andere informatie die kan leiden tot de opheldering van deze vermissing, bel dan met (020) 559 2421.

Signalement

Blanke man

1.80 meter lang

Normaal postuur

Bruine ogen

Bruin haar (bovenop kalend)

Schoenmaat 43

Twee operatielittekens op de heupen en een operatielitteken van keel tot navel.