Persbericht

Datum:
04-03-2003


---

Waterschap reageert op uitbraak vogelpest

Zoals bekend is bij een pluimveehouderij in Laren (Gld) klassieke vogelpest uitgebroken. Deze ziekte is zeer besmettelijk en kan tot gevolg hebben dat in korte tijd veel pluimvee sterft. Waterschapspersoneel zal uiterste zorgvuldigheid betrachten bij de verplaatsingen in het werkgebied. Er zullen in het hele beheersgebied geen bedrijfsterreinen van pluimveebedrijven worden betreden en werkzaamheden binnen een straal van circa 500 meter van pluimveebedrijven worden gestaakt.

Aanvullende maatregelen in een straal van 10 kilometer rond Laren Alle werkzaamheden van waterschap Rijn en IJssel die op dit moment plaats hebben binnen een straal van 10 kilometer rond Laren worden tot nader order opgeschort. Vervoer van medewerkers en materieel door dit gebied vindt plaats over de weg en niet via het land.

Afvalwater en mest
Het waterschap wil benadrukken dat al het bedrijfsafvalwater en mest van besmette of verdachte bedrijven dient te worden opgevangen en opgeslagen. Dit om mogelijke verspreiding van de vogelpest via meststoffen van pluimvee tegen te gaan.
Lozing van bedrijfsafvalwater op oppervlaktewater en riool blijft verboden.
Via onze site www.wrij.nl wordt u op de hoogte gehouden.


---

---
Noot voor de pers:
Voor nadere informatie hieromtrent is Hans Bijen van de unit Communicatie van Waterschap Rijn en IJssel beschikbaar. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0314 ? 369 367, of mobiel 06 - 22 200 178