Nederlandse Vereniging van journalisten

Het vorige boek van Wijfjes

4/3/2003 NVJ Algemeen

Peiling naar interesse voor boek over 120 jaar perscultuur

In februari 2004 verschijnt het boek "Journalistieke cultuur in Nederland 1870-2000" waaraan dr. Huub Wijfjes (Rijks Universiteit Groningen) dan 4 jaar heeft gewerkt.
In opdracht van het Ministerie van OC&W, Telegraafholding, Stichting Democratie en Media (voorheen Stichting Het Parool), Wegener, VNU en de NVJ verricht Wijfjes studie naar de ontwikkeling van de journalistieke cultuur. Ook aan de volgend jaar 120 jaar oude geschiedenis van de NVJ en haar rechtsvoorgangers besteedt hij aandacht.
In de begeleidingscommissie hebben o.a. zitting Harry Lockefeer (hoogleraar RUG), Hans Blom (directeur NIOD), René Vos (pershistoricus), Kees Lunshoff (adj.-hoofdredateur De Telegraaf) en Hans Verploeg (NVJ).
Het boek gaat 500 pagina's tellen waaronder 100 pagina's met illustraties.
Zoals het er nu uitziet zal het boek in de boekhandel in paperback ongeveer 35 euro kosten.

NVJ-leden kunnen door de bijdrage van de vereniging aan de totstandkoming een korting krijgen van 10 tot 12 euro op de prijs van 35 euro voor de paperback. Een gebonden exemplaar van het boek kost voor NVJ-leden rond de 27.50 euro. NVJ-leden die volgend jaar het boek willen aanschaffen kunnen voorintekenen via onderstaand formulier. Een naam is nog niet nodig. Het gaat in eerste instantie om een voorlopige indicatie van het aantal belangstellenden.