Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-03-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Dinsdag, 4 maart 2003

District Maastricht

Maastricht; binnenbrand
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 01.50 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Stokstraat in Maastricht. Bleek in een bovenwoning (derde verdieping) een brand te zijn ontstaan waarbij de rook al naar buiten kwam. In de woning waren een jongevrouw en een jongeman aan het slapen, die inmiddels wakker waren geworden. De brandweer heeft de binnenbrand geblust (omstreeks 02.15 sein brand meester). De precieze oorzaak van de binnenbrand is niet duidelijk doch niet uitgesloten is dat kaarsen die op een tafel stonden daar mogelijk iets mee te maken hebben.

Maastricht; carnaval
Ook afgelopen maandagavond en maandag op dinsdagnacht zette zich het beeld voort van een drukke maar over het algemeen rustige carnaval in de Maastrichtse binnenstad. Toch deden er zich in de Maastrichtse binnenstad enkele incidenten voor waarbij de politie moest optreden en ook aanhoudingen moest verrichten. Daarbij ging het veelal om ordeverstoringen onder invloed van alcoholhoudende drank, baldadigheden (vernieling ruiten, gooien met fietsen, trappen/slaan tegen straatmeubilair etc.) en soms ook onderlinge ruzies. Een 19-jarige jongeman uit Maastricht werd afgelopen maandag op dinsdagnacht die in een restaurant aan de Markt in Maastricht amok maakte, werd aangehouden. Toen de politie de amokmaker aanhield, bemoeiden zich ook anderen / vrienden daarmee en belemmerden de politie bij hun werk. Daarop werden ook nog een drietal anderen aangehouden. Ook bij strubbelingen op de Markt moest de politie vannacht optreden en moest in een enkel geval pepperspray worden gebruikt. Zo werd er een 20-jarige Maastrichtenaar terzake ordeverstoring aangehouden. Een 41-jarige Maastrichtenaar die op de Statensingel met een fiets naar een pand gooide, werd eveneens aangehouden. Twee Maastrichtenaren (32/33), inzittenden van een auto werden op de Boschstraat aangehouden wegens het uiten van beledigingen naar politie-agenten. Deze twee inzittenden van een auto waren vermoedelijk kwaad omdat de bestuurster van de auto waarin zij zaten werd bekeurd. Daarnaast vonden hier en daar in de Maastrichtse binnenstad nog enkele aanhoudingen plaats terzake ordeverstoringen en baldadigheden.

Maastricht; onder invloed
De politie maakt tegen een 19-jarige automobilist uit Maastricht proces-verbaal op wegens het onder invloed besturen van een auto (afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Boschstraat in Maastricht). Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.