Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-03-2003
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.30 u) Dinsdag, 4 maart 2003

District Kerkrade

Kerkrade/Vaals; alcohol en verkeer
Bij controle afgelopen nacht in Kerkrade van een 23-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen 0,8 en 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie heeft afgelopen maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit de gemeente Vaals. Bij controle in Vijlen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vaals; openlijke geweldpleging
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.30 uur was er een ruzie / vechtpartij tussen een aantal personen op de Maastrichterlaan in Vaals. Daarbij is een 54-jarige man uit Vaals gewond geraakt en heeft zich aan hoofdverwondingen in het ziekenhuis in Heerlen medisch moeten laten verzorgen. De politie heeft 33-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Vaals, aangehouden op verdenking van betrokkenheid daarbij. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

Simpelveld; baldadigheid
De politie heeft naar aanleiding van een melding afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht Rolduckerweg zes jongens (17 tot 19 jr) uit Simpelveld en Kerkrade aangehouden op verdenking van baldadigheid. Het groepje jongeren liep vanaf de Pleistraat in Simpelveld in de richting van de Rolduckerweg waarbij volgens getuigen tegen verkiezingsborden werd geslagen en tegen paaltjes die bij/naast bomen stonden werd geduwd / werden kromgetrokken. Ze kregen een proces-verbaal waarna ze weer huiswaarts konden. De strafrechtelijk minderjarige verdachten werden overgedragen aan de ouders die in kennis waren gesteld.