Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-03-2003
Persberichten district Heerlen en district Sittard (JvK) Persberichten

District Heerlen

Brunssum, vrouw mishandeld; daders aangehouden

De politie van Brunssum heeft maandagavond omstreeks 20.30 uur op de Heugerstraat een 30 jarige man en een 25-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Nuth, aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Beiden hadden een 25-jarige inwoonster van Brunssum flink toegetakeld. Het slachtoffer liep langs het tweetal dat op een bakje zat te vrijen. Ze maakte in het voorbijlopen een opmerking welke totaal verkeerd viel bij de vrouwelijke verdachte. Tussen beide vrouwen ontstond daardoor een handgemeen waar de mannelijke verdachte zich mee ging bemoeien. Het slachtoffer liep daarbij enkele rake klappen op in haar gezicht. De verdachten konden door omstanders worden aangehouden en aan de politie worden overgedragen. Zij werden ingesloten en zijn in verzekering gesteld.

Heerlen, politiehond ingezet
De politie heeft dinsdagmorgen omstreeks 05.30 uur op het Pancratiusplein in Heerlen een politiehond ingezet om twee groepen
-dronken- jongeren te beletten om weer met elkaar op de vuist te gaan. Beide groepen hadden zich kort voor de politie hen aantrof, al met elkaar ruzie gehad waarbij over en weer klappen waren gevallen. Toen de politie beide groepen had gescheiden en hun had bevolen om ieder in een andere richting weg te gaan, bleven enkele raddraaiers toch rondhangen. Een van hen sloeg naar een agent waarop de diensthond hem tot twee maal toe beet. Dat was voldoende om een einde te maken aan het onderlinge treffen. Beide groepjes renden weg uit het centrum waarna de rust weerkeerde. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Heerlen, zakkenrollerij
Een 39-jarige vrouw uit Landgraaf raakte zondagavond op het Pancratiusplein haar GSM en een biljet van 50 euro kwijt aan een zakkenroller. Een 22-jarige inwoner van Geleen werd zondagavond eveneens slachtoffer van een zakkenroller toen hij verbleef in een discotheek aan de Pancratiusstraat. Hij raakte zijn beurs kwijt.

District Heerlen, inbraken.
Inbrekers maakten dankbaar gebruik van het carnaval. In de loop van maandag werd in 7 woningen, een bouwkeet en een winkel ingebroken. In de Houtstraat in Klimmen werd een ruit van de dubbele beglazing met een baksteen ingegooid om binnen te komen. Er bleken behoorlijk wat spullen te zijn ontvreemd waaronder een geluidsinstallatie. Aan het Unescoplantsoen in Heerlen werd een afgesloten deur geforceerd om binnen te komen in een woning. Deze woning werd helemaal doorzocht. Ook hier maakte geluidsapparatuur deel uit van de buit. Om binnen te komen in een woning aan de Benzenraderweg in Heerlen werd een raam opengebroken met vermoedelijk een schroevendraaier. Hier waren de kasten en laden overhoop gehaald. Door de wanorde kon men nog niet vertellen wat er was gestolen.
Maandagavond omstreeks 21.00 uur kwamen de bewoners van een pand aan de Kruisbergstraat in Brunssum thuis en ontdekten dat er was ingebroken. Ook hier werd een ruit ingegooid met een steen om binnen te komen. Het was nog niet duidelijk wat er werd meegenomen. In de loop van maandag werd ingebroken in een woning aan de Hoogstraat in Hoensbroek waar een tuindeur werd geforceerd om binnen te komen. Het hele huis werd doorzocht. Geld, sieraden en bankpasjes werden gestolen.
Maandagavond werd ingebroken in een pand aan de Verlengde Wilhelminastraat in Hoensbroek. De bewoners hadden de balkondeuren op de eerste verdieping open laten staan om de boel te luchten. Onverlaten maakten daar dankbaar gebruik van en doorzochten de woning. Uit de woning werden enkele sieraden gestolen.
In de Eksterstraat in Heerlen werd een achterdeur geforceerd en verdween een dvd-speler met bijbehorende geluidsboxen. Twee bouwketen die ten behoeve van de nieuwbouw bij een school aan de Passartweg in Heerlen stonden opgesteld, bleken te zijn opengebroken. Deze inbraak werd door een beveiligingsbedrijf ontdekt. Onbekend is of er iets is gestolen.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een supermarkt aan de Kennedylaan in Brunssum. Uit de winkel werd een onbekende hoeveelheid parfum en scheermesjes weggenomen.

District Sittard.

Sittard, autokraker aangehouden door carnavallisten

Enkele carnavalsvierders hebben maandagavond kort na acht uur op de Dempseystraat een autokraker op heterdaad betrapt. Een van de carnavallisten zag de autokraker aan zijn geparkeerde auto morrelen. Samen met enkele vrienden ging hij poolshoogte nemen en ontdekte dat het slot van zijn voertuig geforceerd was. Daarop werd de dader, een 24-jarige inwoner van Sittard, opgehouden tot dat de politie arriveerde. De man werd aangehouden en ingesloten. Bij hem trof de politie een schroevendraaier aan.

Zakkenrollerij.
Een 21-jarige vrouw uit Sittard raakte maandag rond middernacht in een café aan de Markt in Sittard haar schoudertas kwijt aan een zakkenroller. Daarin zaten onder andere haar huissleutels en haar portemonnee.
Maandagavond rond 21.00 uur werd op de Markt in Sittard de GSM gerold van een 14-jarige jongen uit Sittard. Een uurtje later overkwam een 18-jarige jongen uit Nieuwstadt precies hetzelfde op de Markt in Sittard.

Inbraken.
In de loop van maandagmiddag of avond werd ingebroken in een woning aan de Geverikerstraat in Beek. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De hele benedenverdieping werd doorzocht. Er verdween een onbekend geldbedrag uit de woning.
Uit een woning aan de Geldersestraat in Sittard verdween bij een inbraak een DVD-speler en een spelcomputer. Van een woning aan de Sint Josephstraat in Sitttard werd een keukenraampje ingeslagen om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. De dader nam onder andere een stoffen LP-tas mee met daarin circa zestig ouderwetse langspeelplaten.