Gemeente Utrecht

REACTIE COMMANDANT OP RAPPORT 'DE BRAND MEESTER'

De commandant van de Utrechtse Brandweer, de heer J.M.P. Wink, onderschrijft de conclusies in het interne rapport over de bedrijfsvoering van de brandweer "De brand meester" dat in januari j.l. is uitgekomen. Het is een toekomstgericht rapport waarmee de brandweer verbeteringen wil realiseren.

Het onderzoek is een van de gevolgen van de notitie over de Hoofdlijnen notitie Brandweer uit mei 2001. Daarin werd geconstateerd dat voor het verbeteren van de bedrijfsvoering van de brandweer de brandbestrijdingsorganisatie en de preventie EUR 4.1 miljoen nodig was. De gemeenteraad heeft bij de behandeling van de begroting voor 2002 EUR 1 miljoen ter beschikking gesteld voor het verbeteren van de brandbestrijdingsorganisatie Er is nog EUR 3.1 miljoen nodig voor het verbeteren van de bedrijfsvoering, opleidingsprogramma's, preventie en voorbereiding op calamiteiten.

De ondernemingsraad trekt samen op met het management om de verbeteringen de realiseren. De tien verbeterpunten uit het rapport zijn inmiddels in de organisatie zelf opgepakt en een aantal werkgroepen is hiermee aan de slag gegaan. Zo is er ook een werkgroep die het materieel onderzoekt. Materieel dat versleten is, zal direct vervangen moeten worden.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u zich richten tot Brandweer Utrecht, Eveline Scheres, 030- 286 78 18.

Utrecht, 4 maart 2003.