Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Dinsdag 4 maart 2003

Vechtpartijtje Grote Markt Bergen op Zoom: Maandagavond heeft de politie twee personen aangehouden tijdens de carnavalsviering. De twee mannen, een 20-jarige inwoner uit Bergen op Zoom en een 19-jarige inwoner uit Stabroek, waren slaags geraakt op de Grote Markt. Wat precies de aanleiding van de vechtpartij is geweest is niet duidelijk. Wel moest de politie tussen beide komen en heeft het tweetal aangehouden. De verdachten zijn ingesloten en hebben inmiddels aangifte gedaan.

Verschillende brandjes
Bergen op Zoom: Maandagnacht werd er bij de politie gemeld dat er een aantal containers in de brand zouden staan op de Antwerpsestraatweg. Het vuur werd geblust door de brandweer. Iets later in de nacht kwamen er diverse meldingen binnen dat er een aantal schuurtjes in de brand zouden staan in de omgeving van de Jan de Wittstraat. De politie stelde een onderzoek in waaruit bleek dat ook een aantal vuilcontainers in de van de Spiegelstraat en de Pastoor van Eekelenstraat in brand stonden. Vuilcontainers waren tegen schuurtjes aangezet, waardoor ook gevaar ontstond dat de brand over zou slaan. De brandweer kon dit echter voorkomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. De politie sluit niet uit dat de branden van maandagnacht aangestoken zijn en stelt een nader onderzoek in. In de omgeving werd vannacht een jerrycan met vloeistof gevonden.

De politie heeft maandagnacht 1 maal bekeurd voor het zogenaamde `wildplassen`.

De maandag carnavalsnacht verliep verder rustig in Bergen op Zoom.

Vechtpartij
Steenbergen: De politie kreeg maandagavond een melding van een vechtpartij op de Markt in Steenbergen. Later bleek dat er een groep mensen om een slachtoffer heen stond in het Doktersdreefje. Uit onderzoek bleek dat er een vechtpartij had plaatsgevonden waarbij een 20-jarige inwoner uit Steenbergen een gebroken kaak en diverse bloedstortingen opliep. Doordat er diverse mensen getuigen waren van de vechtpartij kon de politie een 19-jarige inwoner uit Steenbergen aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Op het moment dat de verdachte werd afgevoerd belette een 19-jarige inwoner uit Steenbergen de politie hun werk. Hij sprong voor de auto en trok de politie aan hun kleding. Toen de jongeman niet wilde luisteren werd hij door de politie aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Vernieling ruit woning
Steenbergen: Een ruit van een woning aan de Berenstraat is maandagnacht vernield. Met behulp van een lege fles werd een ruit aan de zijkant van de woning ingegooid. De bewoners hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Snelheidscontrole
Oudenbosch: Maandagmiddag is door het politieteam Halderberge een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats op de Oudlandsedijk. In totaal passeerden 54 bestuurders, waarvan 3 passanten te hard reden. De bestuurders hebben een bekeuring gekregen.

Vernieling auto
Rucphen: Maandagnacht is een auto vernield die stond geparkeerd aan de van Slotendreef in Rucphen. De daders vernielden de buitenspiegels, de achterlichten en een ruitenwisser. Ook de achterklep werd ernstig beschadigd. De eigenaar blijft met een behoorlijke schadepost achter. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Aanhoudingen ivm bedreiging alarmpistool St. Willebrord: Vrijdagavond vond een bedreiging plaats op het Emmausplein. Een tweetal jongens bedreigde een 15-jarige en een 18-jarige inwoonster uit St. Willebrord met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in dat vandaag heeft geresulteerd in de aanhouding van twee verdachten. Een 18-jarige en een 16-jarige inwoner uit St. Willebrord werden vanochtend van hun bed gelicht. Op aanwijzing van de verdachten werd ook het gebruikte vuurwapen aangetroffen. Het blijkt te gaan om een alarmpistool dat bijna niet van echt is te onderscheiden. Het is op dit moment nog niet precies bekend wat de herkomst van het wapen is. De 16-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het alarmpistool is inbeslaggenomen. De slachtoffers hebben aangifte gedaan van bedreiging.

Politie houdt man aan
Roosendaal: De politie heeft maandagnacht een man aangehouden. De man, een 18-jarige inwoner uit Roosendaal, voldeed niet aan een bevel of vordering.
De politie had de verdachte tijdens een schermutseling op straat gevraagd om weg te gaan. Aangezien de man hieraan niet wilde voldoen is de man aangehouden. In de loop van de nacht is de man heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Verder vonden diverse kleine ordeverstoringen plaats. Deze konden door de aanwezigheid van het vele politiepersoneel in de kiem worden gesmoord, waardoor verdere escalatie werd voorkomen.

Zakkenrollerij
Roosendaal: Een inwoner uit Roosendaal heeft aangifte gedaan bij de politie van diefstal van zijn portemonnee. De man bezocht zondagnacht een café aan de Bloemenmarkt in Roosendaal toen hij bemerkte dat zijn portemonnee was gestolen. De portemonnee zat in zijn broekzak.

Diefstal auto
Roosendaal: Bij een garagebedrijf aan de Gastelseweg is zondagavond/-nacht een auto gestolen. De eigenaar van de auto had hem zondagmiddag achtergelaten bij de garage en de sleutels in de brievenbus gestopt. Toen de eigenaar maandag de garage belde vertelde deze hem dat zij de auto niet konden vinden. Uiteindelijk bleek de auto, een Volvo S80 kenteken XZ-ZN-13 te zijn gestolen. Vermoedelijk heeft de dader(s) de sleutel uit de brievenbus gevist. Inmiddels is bij de politie aangifte gedaan en staat de auto gesignaleerd.

In Roosendaal verliep de carnavalsnacht verder rustig.

Bron: Nicolette Bovenhorst