Dit is een RECTIFICATIE van het persbericht over de verkrachting in Zelhem. In de tweede alinea is het tijdstip: tussen 18.45 en 19.15 uur!!!

Juiste bericht:

Zelhem Verkrachting verstandelijk gehandicapte man

Een verstandelijk gehandicapte man uit Zelhem heeft bij de politie melding gemaakt van verkrachting door een onbekende man. De Zelhemmer verklaarde dat de man hem op vrijdag 28 februari om 18.45 en 19.15 uur en tussen 21.00 en 22.00 uur had verkracht en onzedelijke handelingen met hem had gedaan.

Tussen 18.45 en 19.15 uur fietste de Zelhemmer over het fietspad langs de Doetinchemseweg vanuit Zelhem richting Doetinchem. Hij werd aangesproken door een man met scooter, die hem dwong achterop te stappen. Vervolgens werden achter een schuur aan een zijweg (lokaal bekend als t Diekske) ontuchtige handelingen gepleegd. Het slachtoffer is later doorgefietst naar Doetinchem.

Later op de avond reed het slachtoffer over hetzelfde fietspad terug naar Zelhem. Ook toen werd hij aangesproken door de man met de scooter en gedwongen mee te fietsen. Achter een muurtje aan hetzelfde weggetje ( t Diekske) werd het slachtoffer verkracht. In februari vorig jaar deed het slachtoffer ook aangifte van verkrachting. Mogelijk gaat het om dezelfde dader.

Het signalement van de verdachte:

Een man met een overwegend zwarte helm, zwarte jas en broek en zwarte halfhoge schoenen. Hij reed op een zwarte scooter met dubbele koplampen. Al eerder vorige week was het slachtoffer de man op de scooter tegengekomen, hij droeg toen een pak met ritsen (soort skipak of werkpak). Een jaar geleden meldde het slachtoffer dat de dader een wenkbrauwpiercing droeg. Of dit nu nog het geval is, is niet bekend.

De politie wil deze zaak graag oplossen en zoekt getuigen die de bromfietser op vrijdag 28 februari heeft gezien op of in de buurt van de Doetinchemseweg. Ook komt de politie graag in contact met mensen die denken te weten wie de verdachte is. Alle informatie is welkom bij de afdeling zeden van politie Achterhoek via telefoonnummer 0900-8844.

Einde bericht

Voor informatie:

Andrea Jansen, 0314-694050