HOGESCHOOL VAN UTRECHT

Hogeschool van Utrecht stelt kennis beschikbaar voor mkb

De Hogeschool van Utrecht wil het bedrijfsleven en het onderwijs nader tot elkaar brengen door het aanbieden van professionele adviesdiensten gericht op het midden- en kleinbedrijf (mkb). Alle binnen de Hogeschool van Utrecht verzamelde kennis en kunde wordt aan bedrijfsleven en non-profit organisaties beschikbaar gesteld. Hiervoor is met ingang van januari 2003 een lector Bedrijfskundige Advisering aangesteld. Onder leiding van deze lector voeren docenten en studenten van de Hogeschool van Utrecht adviesopdrachten uit voor het mkb op diverse economische terreinen.

Meer dan 99% van alle bedrijven in de provincie Utrecht kan tot het mkb worden gerekend. (Bron: Kamer van Koophandel) Met name voor deze kleinere ondernemingen is een professioneel advies vaak onbetaalbaar, terwijl er wel behoefte is aan kennis op specialistische deelgebieden. Door het aanbieden van bedrijfskundige adviezen wil de Hogeschool van Utrecht in deze behoefte voorzien. Zowel het mkb als de Hogeschool van Utrecht hebben hier voordeel bij: ondernemers kunnen een professioneel bedrijfskundig advies inwinnen tegen een realistische prijs en de Hogeschool van Utrecht gebruikt de opgedane praktijkervaring om toe te passen in het onderwijs.

Het lectoraat Bedrijfskundige Advisering is een initiatief van de Faculteit Economie & Management, een van de zes faculteiten van de Hogeschool van Utrecht. Voor de invulling van het lectoraat is een ervaren senior consultant uit een commercieel adviesbedrijf gevonden. Lector Gilbert Silvius heeft zijn sporen als consultant verdiend bij onder andere Getronics Consulting en de Koninklijke Landmacht.

Het Lectoraat Bedrijfskundige Advisering voert adviesopdrachten en onderzoeken uit op het gebied van onder andere: marktontwikkelingen, import-/exportvraagstukken, strategievorming, klanttevredenheid, procesoptimalisatie, Human Resource Management, informatiemanagement, teamfunctioneren en bedrijfsopvolging.


- einde persbericht -