United Services Group

United Services Group neemt Start vervroegd geheel over

Almere, 4 maart 2003. United Services Group N.V. (USG) heeft per heden de nog niet in bezit zijnde 49% van de aandelen in Start Holding B.V. overgenomen. Sinds 23 mei 2002 beschikte USG reeds over een controlerend belang van 51% in Start Holding. Het 100% belang in Start Holding wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2003 volledig in de consolidatie opgenomen. Tussen Stichting Start, de voormalige eigenaar van Start Holding, en USG werd bij de overname een optiestructuur overeengekomen met twee momenten waarop USG de resterende 49% van de aandelen in Start Holding kon verwerven, te weten; maart 2003 en maart 2004. Mede gezien de feitelijk goed verlopende integratie van Start binnen USG is besloten gebruik te maken van de eerste calloptie. Met de verwerving van de resterende 49% van de aandelen in Start is een bedrag gemoeid van Euro 100 miljoen. De financiering hiervan is als volgt geregeld. Met de Stichting Start is overeengekomen dat de overnamesom wordt omgezet in een achtergestelde lening aan USG met een looptijd van 10 jaar tegen een rentepercentage van 4%. USG lost de lening echter af over een periode van 8 jaar, waarbij de eerste betaling plaatsvindt in maart 2005. Dankzij deze financieringsconstructie zal USG in verband met deze overname geen beroep hoeven te doen op de kapitaalmarkt. Het controlerend belang van 51% verwierf USG destijds door Euro 50 miljoen te investeren in de onderneming Start Holding. Het bestuur van USG handhaaft haar eerder uitgesproken verwachting dat door de integratie van hoofdkantoren in Nederland en Spanje, alsmede het benutten van schaalgrootte voordelen vanaf 2003 minimaal Euro 10 miljoen aan kostensynergie zal worden gerealiseerd.

Publicatie jaarresultaten 2002
United Services Group N.V. maakt op woensdag 19 maart a.s., tijdens beurs, de jaarresultaten over 2002 bekend. Op die dag is tevens een persconferentie en een analistenbijeenkomst gepland, ter toelichting van de resultaten.

Profiel United Services Group
United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX). Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Start, Secretary Plus en Technicum (detachering & uitzending), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), United Independent Solutions en Fa-med (dienstverlening aan zelfstandigen zonder personeel), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

Executive Board
United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer Leo W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 07

Zoeksymbolen USG
Reuters UINT.AS
Bloomberg UNINA

Zie ook onze website: www.unitedservicesgroup.nl


---- --