Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

dinsdag 4 maart 2003

Jongeren aangehouden voor opzettelijke brandstichting

ETTEN-LEUR - De politie van het team Etten-Leur heeft 7 jongeren in de leeftijd van 15 tot 16 jaar aangehouden verdacht van opzettelijke brandstichting van wijkgebouw de Vogelaar aan op de Koolmees. Het wijkgebouw liep op 23 februari een schade op van naar schatting 30.000 euro. Het gebouw is zodanig beschadigd dat het met carnaval voor de jeugd gesloten moest blijven. De politie onderzoekt de individuele betrokkenheid van elk van de jongeren.

Op de avond van 23 februari had een deel van de nu aangehouden jongeren een oud bankstel in de nabijheid van het jeugdgebouw zien liggen en dit meegesleept naar het wijkgebouw. Daar werd het korte tijd later aangestoken. Toen het vuur eenmaal brandde en oversloeg naar het wijkgebouw gingen de jongeren op de vlucht. Een draagmuur en het dak liepen aanzienlijke schade op. Een groot deel van het pand kon worden behouden, maar de schade bleek toch te groot om het wijkgebouw open te houden. Het onderzoek van de politie, dat in nauwe samenwerking werd uitgevoerd met de wijkagent, leidde tot de aanhouding van de verdachten. Naar verwacht zullen vier van de zeven aangehouden jongeren deze week nog worden voorgeleid aan justitie. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten. Het wijkgebouw is eigendom van de gemeente Etten-Leur.

Man beschadigt opzettelijk geparkeerde auto

BREDA - De politie heeft gisteravond op de Tielrodestraat een 36 jarige man uit Breda aangehouden, die met opzet tegen een geparkeerde auto`s was gereden. Ook enkele fietssteunen moesten het ontgelden. Een man die in de buurt had gestaan moest voor de naderende auto wegspringen. Moeilijkheden in een eetcafé zouden de aanleiding geweest zijn voor het buitensporige gedrag van de man.

De 36 jarige Bredanaar was gisteravond rond 19.00 uur uit een eetcafé gezet toen hij met klanten moeilijkheden maakte. Daar was hij boos om geworden en in zijn auto gestapt en tegen de auto aangereden die in de straat stond. De verdachte is door de politie aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernielzuchtige Bredanaars aangehouden

BREDA - De politie heeft vannacht op de Haven drie Bredanaars in de leeftijd van 22 tot 33 jaar aangehouden, omdat ze een reklamebord kapot sloegen tegen de gevel van een café. De openbare orde dienst van de politie zag het gebeuren en hield de drie verdachten aan. Van de aanhouding was een van de verdachten niet gediend en stribbelde tegen en bespuugde de politie. Tegen de drie mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Tuinbeeld tegen ruit buren

KLUNDERT - Een 48 jarige inwoner uit Klundert heeft gisteravond in een dronken bui een beeld uit zijn eigen voortuin gepakt en tegen de ruit van de woning van zijn buurman gegooid. Kennelijk was wat oud zeer naar boven gekomen, maar door de hoeveelheid drank die de man had gebruikt kreeg de politie daar gisteravond niet veel duidelijkheid over. Het tuinbeeld ging aan diggelen, maar de ruit bleef heel. Hopelijk brengen de scherven geluk in de verstoorde relatie met de buren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bedrijf Moerdijk

MOERDIJK - Bij een bedrijf aan de Plaza te Moerdijk is gisteravond ingebroken.
Nadat men de buitendeur had geforceerd heeft men getracht 4 computers te stelen, doch de dieven hadden er niet op gerekend dat de computers met staalkabels vastgemaakt waren, waarop ze zonder computers het bedrijf hebben verlaten. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: R.vKuik