Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-03-2003 2e persbericht van dinsdag 4 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Gestolen auto over de kop
Een 23-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 6.30 uur aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Hij had de wagen kort daarvoor meegenomen vanaf de Veldmaarschalk Montgomerylaan. De eigenaar van de auto zag dat, en belde de politie. Agenten zagen de auto vervolgens rijden op de Kruisstraat en zetten de achtervolging in. De bestuurder ging er met een snelheid van zon 80 km/u vandoor. Hij had het voertuig op de Van Vorststraat niet meer onder controle, vloog uit de bocht, sloeg over de kop, en belandde tegen een hek. De bestuurder probeerde toch nog uit de wagen te vluchten, maar de agenten konden de man aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau. Na verhoor en een bekentenis is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Inbraak in bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Kleine Berg is een geldbedrag van ongeveer 220 euro weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdagavond 18.00 uur en dinsdagochtend 9.30 uur. Een raam van het pand is geforceerd, waarna de kassalade werd leeggehaald.

Eindhoven: Man gewond na val van fiets
Een man van 41 jaar uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 7.45 uur gewond geraakt bij een val van zijn fiets. Op de Boschdijk viel hij door nog onbekende oorzaak van zijn rijwiel. De man is met een beenbreuk naar het Catharina Ziekenhuis gebracht.

Helmond: Aanhoudingen voor drugshandel
Zondagmorgen zijn in Helmond drie inwoners van Eindhoven (21, 25 en 28 jaar oud) aangehouden. De mannen worden verdacht van handel in drugs en zijn voor onderzoek ingesloten. De drie verdachten worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Beek en Donk: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan het Heuvelplein is een horloge weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend tussen 1.00 uur en 5.00 uur. Een ruitje van de serre is ingeslagen, waarna de woning werd doorzocht.

Lieshout: Inbraak in schuur
Maandagavond rond 20.00 uur is ingebroken in een schuur bij een huis aan de Achterbosch. Daarbij werden onder meer een paardrijdzadel, twee rijtuigen, een lasapparaat en een boormachine weggehaald. De schuur was niet afgesloten.

Waalre: Insluiping in woning
Bij een insluiping in een woning aan De Meeren is een tas met daarin een portemonnee met ongeveer 150 euro en enkele pasjes weggehaald. Dat gebeurde maandagmiddag. De bewoners waren boven, en hadden de achterdeur niet afgesloten.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Sondervick zijn dinsdag 107 overtredingen geconstateerd. Tussen 12.00 en 13.30 uur werden 681 voertuigen gecontroleerd. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Bladel: Auto weggehaald
Vanaf de Gagelstraat is tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagochtend 6.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een groene Audi 80 (PJ-ZB-43).