Gemeente Leiden

Persbericht

Activiteiten burgemeesterskandidaten

Publicatiedatum: 4 maart 2003

Gezamenlijke activiteiten Lenferink en Groen

Dinsdag 4 maart

19.00-19.45: bezoek aan Business Club Leiden, Koetshuis De Burcht, Burgsteeg 1

20.00-21.00: beide kandidaten bezoeken een bijeenkomst van de wijkraad Stevenshof, Sociëteit de Dobbegaarde, Dobbedreef 57. Voor iedereen toegankelijk.

Woensdag 5 maart

11.30 uur: beide kandidaten ontmoeten een groep leerlingen van de bovenbouw van de Haanstraschool, die in de raadzaal van het stadhuis geïnformeerd worden over het Burgemeestersreferendum

14.00-16.00: uur debat georganiseerd door Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Leiden. Alleen toegankelijk voor leden.

17.00 uur: kennismaking met VVD-fractie, restaurant Cronesteyn, Vlietweg

21.30 uur: senatorendebat van de Stichting Jongeren en Politiek, openbaar, De Grote Beer, Rembrandtstraat

Donderdag 6 maart

12.00-13.30 uur: lunchbijeenkomst met personeel voor raadzaal stadhuis

20.00 uur debat georganiseerd door de Leidse Hogeschool, openbaar, kantine Leidse Hogeschool, Zernikedreef 11

Activiteiten Henri Lenferink

Woensdag 5 maart

Henri Lenferink staat op de woensdagmarkt

Op woensdag 5 maart gaat burgemeesterskandidaat Henri Lenferink de markt op. Tussen 11.00 uur en 13.30 uur staat hij op het Stadhuisplein. (rond 11.30 uur is hij even aanwezig bij de ontvangst van de schoolklas in de raadzaal.)

Henri Lenferink bezoekt activiteiten Leids Volkshuis

Het Leids Volkshuis in het centrum van Leiden is een plaats voor allerlei activiteiten. Op woensdag 5 maart bezoekt burgemeesterskandidaat Lenferink vanaf 19.30 uur onder andere de lezing over 100 jaar Leids Volkshuis, de cursussen houtbewerking, tekenen en schilderen, en de talencursussen Italiaans, Spaans en Frans.

Donderdag 6 maart

Henri Lenferink bezoekt Maredorp/de Camp

Op donderdag 6 maart bezoekt burgemeesterskandidaat Lenferink de binnenstadswijk Maredorp/de Camp. Onder leiding van de wijkvereniging bekijkt hij de belangrijkste plaatsen in dit deel van binnenstad. Start 10.00 uur in het Praethuys aan het Vrouwenkerkplein.

Henri Lenferink bezoekt regiobestuurders

Leiden moet goed samenwerken met de regiogemeenten. Daarvoor is er regelmatig overleg met het Samenwerkingsverband Leidse Regio. Henri Lenferink praat aanstaande donderdag vanaf 14.00 uur met een groot aantal bestuursleden en hij bezoekt het project de verbreding van de A4 (project W4, verdiepte tunnelbak bij
Leiden/Zoeterwoude/Leiderdorp).

Henri Lenferink ontmoet Voorzitter college van Bestuur van de Universiteit

Aan het eind van de donderdagmiddag ontmoet burgemeesterskandidaat Henri Lenferink de heer Kist, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit. De burgemeester van Leiden heeft universiteitszaken in zijn takenpakket. De relatie gemeente met de universiteit is belangrijk vanwege de (kennis)werkgelegenheid, het imago van de stad, het studentenleven en de relatie tussen studenten en andere inwoners van de stad.

Activiteiten Harry Groen

Dinsdag 4 maart

Wijkagent en directeuren basisscholen sluiten aan bij bezoek Harry Groen aan TOS

Bij het bezoek van dinsdagmiddag 4 maart -vanaf 14.30 uur aan het TOS project in de

Valeriusstraat 71- zullen ook de wijkagent en de directeuren van een aantal basisscholen in Zuid-West aansluiten. Deze verschillende organisaties werken in het project TOS nauw samen.

Harry Groen bezoekt de tentoonstelling over watersnoodrampen in de Hooglandsekerk

Vanmiddag (dinsdag 4 maart) wordt de tentoonstelling over verschillende watersnoodrampen in Nederland geopend. Het gaat om de ramp van 1574, 1944 en 1953. Deze tentoonstelling zal tien dagen te bezichtigen zijn in de Hooglandsekerk in Leiden. De organisatie heeft Harry Groen uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. Vanaf ongeveer 16.00 uur sluit Harry Groen aan bij de openingsplechtigheid.

Woensdag 5 maart

Stichting Dienstverlening Leiden laat Harry Groen hun aanbod zien

Woensdagochtend 5 maart bezoekt Harry Groen enkele diensten van Stichting Dienstverlening Leiden. Om 10.00 uur wordt hij opgehaald door de Sterbus van SDL voor het stadhuis aan de Breestraat. Dan zet de Sterbus koers richting Dienstencentrum De Rondedans in de Julianastraat. Daar helpt Groen de deelnemers van de dagverzorging en krijgt een rondleiding door het dienstencentrum. Aansluitend gaat de Sterbus naar de Rooseveltstraat 6, het kantoor van de Stedelijke Diensten van de Stichting. Daar drinkt hij onder andere koffie met de vrijwilligers van de Stichting.

De markt op met de Harry Groen

Vanaf 12.00 uur is Harry Groen op de markt in het centrum van Leiden. Daar gaat hij in gesprek met de bezoekers van de markt om te horen wat de Leidenaar bezig houdt en wat ze verwachten van de nieuwe burgemeester.

Harry Groen overlegt met de Leidse Sportfederatie over het sportklimaat in Leiden

Harry Groen heeft de Leidse Sportfederatie uitgenodigd om met hem in gesprek te gaan over het huidige sportklimaat in Leiden. Vanaf 19.00 uur vindt het overleg plaats op het stadhuis in Leiden.

Minerva nodigt Harry Groen uit voor een nadere kennismaking

Woensdagnacht vanaf 24.00 uur is Harry Groen te gast bij de studentenvereniging Minerva. De studenten willen hem rondleiden door het gebouw en met het spreken over de plannen ten aanzien van het Aalmarktproject.

Donderdag 6 maart

Buurthuis Stevenshof laat Harry Groen hun veelheid aan activiteiten zien

Op donderdagochtend is het druk in het Buurthuis Stevenshof aan de Trix Terwindtstraat 4 in Leiden. Naast Peutergym, naailes en de creaclub is er voor bezoekers de mogelijkheid om in de koffiebar gezellig met elkaar bij te praten. Harry Groen is tussen donderdag 6 maart tussen 9.30 10.30 uur bij de verschillende activiteiten aanwezig.

Deze pagina is gewijzigd op 4-03-2003