Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 4-03-2003 Persbericht Land van Cuijk

BEDREIGING, Boxmeer

De politie heeft maandagavond een 31-jarige inwoner van Grave aangehouden inzake bedreiging. De man zou een medewerker van een horecagelegenheid aan de Spoorstraat in Boxmeer bedreigd hebben met de dood. Hij is voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN, Boxmeer

Aan de Spoorstraat in Boxmeer heeft de politie maandagavond drie verdachten aangehouden. Een 40-jarige inwoner van Rijkevoort stak zijn middelvinger op naar een aantal agenten. Toen zij hem hiervoor wilde aanhouden, ontkende hij. Ondanks meerdere verzoeken weigerde de man mee te gaan naar het politiebureau. Agenten waarschuwde de 40-jarige verdachte dat zij peperspray zouden gebruiken als hij niet meewerkte. De verdachte weigerde opnieuw alle medewerking. Daarop gebruikte de agenten peperspray. De verdachte zag kans een horecagelegenheid aan de Spoorstraat in te rennen. Daar dreigde hij de agenten met een barkruk te slaan. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden en overgebracht worden naar het bureau. Ondertussen kwamen een aantal vrienden van de verdachte zich bemoeien met de aanhouding. Zij verlieten ondanks meerdere verzoeken de locatie niet en beledigde de daar aanwezige agenten. Daarop werden ook zij, een 44-jarige inwoner van Boxmeer en een 33-jarige inwoner van Sevenum, aangehouden inzake belediging en beletten van een aanhouding.. Alle verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, Boxmeer

Een 40-jarige automobilist uit Tessenderloo (B) raakte maandagmiddag op de Sint Anthonisweg in Boxmeer zijn rijbewijs kwijt. Na controle bleek dat de man ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal

VERKEERSONGEVAL LETSEL, Boxmeer

Een 47-jarige voetganger uit Nijmegen is maandagmiddag op de Sambeekseweg in Boxmeer gewond geraakt bij een aanrijding. Hij was aangereden door een personenauto en die was doorgereden. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Odiliapeel, meldde zich even verderop bij een aantal agenten die stilstonden langs de weg. Hij was naar eigen zeggen niet gestopt uit angst voor alle mensen die op de Sambeekseweg stonden. Het publiek gedroeg zich vervelend ten op zichtte van automobilisten die daar moesten passeren. De man uit Odiliapeel is op het politiebureau gehoord. Het slachtoffer is met vermoedelijk een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, Grave

Een 19-jarige inwoner van Escharen werd op de Hamstraat in Grave betrapt op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een boete van EUR 190.