Nederlands Architectuurinstituut

NAi

NAi-persbericht, 4 maart 2003

INprogress
Op visite in de gedachtengangen van jonge makers

tentoonstelling

Van 14 februari -16 april in de Bovenzaal van het NAi

INprogress is de eerste van de reeks bovenzaal tentoonstellingen, gewijd aan experimentele architectuur, die te zien is in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Deze reeks laat in afwisselende tentoonstellingen de tendensen en fascinaties van ontwerpers zien. De tentoonstellingen in de Bovenzaal richten zich op het grensvlak van alle ontwerpdisciplines.
INprogress toont de denkbeelden van twaalf architectenbureaus, die zich bezig houden met de herdefinitie van ruimtelijke kwesties en de beleving daarvan.

momentopname In een tijd van culturele, sociale en politieke veranderingen creëren sommige ontwerpers verrassende en vernieuwende argumenten voor het nut en de benaderingswijze van architectuur. De vraag hoe we om moeten gaan met openbare en persoonlijke ruimtes brengt deze jonge ontwerpers steeds meer naar de periferie van architectuur, stedenbouw en aangrenzende vakgebieden. De twaalf bureaus deinzen er dan ook niet voor terug aangrenzende disciplines zoals mode, massamedia en grafische vormgeving bij hun werk te betrekken. In onze geconditioneerde en geconstrueerde werkelijkheid poogt men door deze houding alternatieve visies te ontwikkelen. INprogress is een momentopname en laat de ontwikkelingen in ontwerp op een filmische manier zien.

12 bureaus De twaalf bureaus waarop het NAi met INprogress inzoomt zijn:
Atelier Kempe Thill, Blue Architects, Studio Sputnik, Onix, Krill, The Maze Corporation, Urban Affairs, Artgineering, Paul Toornend, CeeS-B architects, casanova + hernàndez architecten en Monolab.
---

Donderdag 6 maart vindt van 17.00 - 18.30 uur de opening van INprogress plaats in de foyer van het NAi. Belangstellenden hebben dan gratis entree tot de bovenzaal.

---

meer informatie NAi publieksinformatie

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunt u zich wenden tot het team Marketing en Communicatie van het NAi (Edwin Pelser en Astrid Karbaat), tel 010-4401235/260, fax 010-4366975, e-mail: press@nai.nl.
---

NAi

Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - e-mail

veranderd: dinsdag, 4 maart 2003