Ministerie van Verkeer en Waterstaat

4 maart 2003

V&W-internet innerlijk en uiterlijk vernieuwd

Een nieuwe vormgeving en inhoud en een verbeterde zoekfunctie. Dat zijn de voornaamste veranderingen op de internetsite van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Doel van de vernieuwingen is dat informatie over het beleid van Verkeer en Waterstaat voortaan gemakkelijker te vinden is.
De vorige homepage en de paginas daarachter zijn begin 2001 voor het laatst vernieuwd. Belangrijkste reden om de site wederom aan te passen, zijn de veranderde inzichten over onder meer functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid.
De links naar de meest actuele nieuwsberichten zijn nog steeds te vinden op de homepage, alleen scrollen ze niet meer door het beeld waardoor de pagina meer rust uitstraalt. Ook de hoofdindeling in Verkeer en Vervoer, Luchtvaart, Water en algemene informatie (Over V&W) is hetzelfde gebleven. Wie op een van die onderdelen doorklikt, ziet dat de paginas erachter een stuk overzichtelijker zijn geworden. Verder is de zoekfunctie flink aangepast. Voorheen resulteerde een zoekopdracht in een lawine aan paginas en documenten. De nieuwe zoekfunctie zoekt eerst naar de meest relevante informatie. Is het resultaat onvoldoende, dan is het voor de bezoeker ook mogelijk uitgebreider te zoeken.

Kijk op www.verkeerenwaterstaat.nl