NMBS

04/03/03

Opnieuw normaal treinen tussen Gent en Brussel

Het treinverkeer verliep de afgelopen moeizaam tussen Gent en Brussel. Op 11 februari zakte de grond weg onder de sporen in Ternat. De herstellingen verliepen minder vlot dan gehoopt. Vanaf deze namiddag kan het treinverkeer weer normaal verlopen.

De grondverzakking in Ternat veroorzaakte enkele weken lang grote vertragingen voor alle treinen die tussen Gent en Brussel moesten sporen. Nu zijn de herstellingswerkzaamheden aan de sporen afgerond. Op het spoor van Gent naar Brussel kan weer aan de commerciële snelheid van 160 km/h worden gereden.

In de andere richting rijden de treinen over het nieuwe spoor. Dat moet eerst `worden ingereden' vooraleer ook hier weer alle treinen weer aan hun normale snelheid mogen rijden. Voorlopig geldt hier daarom een plaatselijke snelheidsbeperking van 80 km/h. Dit veroorzaakt echter slechts minieme vertragingen (1 à 2 minuten) die de treinen normaal op hun verdere traject moeten kunnen wegwerken.

De komende periode wordt over een grotere afstand nog verder gewerkt aan de spoorberm, om die verder te verstevigen en te verbreden. Deze werkzaamheden veroorzaken echter geen hinder voor het treinverkeer.

Belangrijke juridische kennisgeving
© 2003 NMBS