Ingezonden persbericht

Atos Origin, Microsoft en Comshare sluiten alliantie

'Power of Three' brengt CPM naar Nederland

UTRECHT, 20030304 -- Atos Origin heeft zich aangesloten bij het 'Power of Two'-programma van Microsoft en Comshare. 'Power of Two' is een gemeenschappelijk business intelligence-platform voor Corporate Performance Management (CPM). Comshare, een toonaangevende software-aanbieder van CPM-applicaties, en Microsoft hebben dit programma eerder met succes in de Britse, Amerikaanse, Australische en Chileense markt gelanceerd. Als business consultancy partner van Allshare Enterprise - de Nederlandse distributeur van Comshare - en Microsoft maakt Atos Origin nu deel uit van deze 'Power of Three'.

Corporate Performance Management CPM) slaat een brug tussen strategie en planning enerzijds en een succesvolle uitvoering van beleidsdoelstellingen anderzijds. CPM heeft als uitgangspunt de performance van organisaties te analyseren en voortdurend te verbeteren. Analisten voorspellen een sterke groei van de internationale markt voor CPM-oplossingen. De 'Power of Three' van Atos Origin, Microsoft en Comshare anticipeert op deze groeiende marktbehoefte.

De nieuwe 'Power of Three' tussen Atos Origin, Microsoft en Comshare stelt organisaties nog beter in staat geavanceerde planningen, budgetteringen, voorspellingen, consolidaties, rapportages en analyses te integreren binnen één geïntegreerd platform. Microsoft is de architect van het business intelligence-platform dat aan de basis staat van de CPM-oplossing van Comshare: Comshare MPC®. Atos Origin en Comshare hebben een certified partner agreement gesloten voor de levering van deze geavanceerde CPM-oplossing.

CPM als maatstaf business performance
"Atos Origin is deskundig in het definiëren van best practice managementstrategieën", zegt Peter Geelen, Principal Consultant Atos Origin. "We benadrukken hierbij het belang van een koppeling van de bedrijfsstrategie aan tactische plannen en budgetten. Dat is een filosofie die ook duidelijk tot uitdrukking komt in de oplossingen die Comshare's CPM-technologie biedt."

"De expertise van Atos Origin op het gebied van organisatieadvies, haar sterke reputatie als IT-dienstverlener in combinatie met onze state of the art CPM-oplossingen, biedt klanten uitstekende mogelijkheden om effectief en pro-actief invulling te geven aan performance management", aldus Thijs Versteeg, Business Development Manager van Allshare Enterprise. "Organisaties die de CPM-oplossingen van de 'Power of Three' implementeren, zijn beter in staat slagvaardig op te treden en besluitvorming te vertalen in een succesvolle uitvoering. Dankzij Comshare MPC® wordt minder tijd in handmatige taken geïnvesteerd, waardoor meer ruimte ontstaat voor analyse, het evalueren van alternatieven en de uiteindelijke implementatie van strategische besluitvorming."

Op dinsdag 11 maart organiseert Atos Origin een IT Expertsessie die is gewijd aan CPM. Tijdens deze bijeenkomst geven de drie partijen van de 'Power of Three' tussen 13 en 17 uur in de Skylounge van Stadion Galgewaard in Utrecht een toelichting op hun visie en benadering van Corporate Performance Management.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. In augustus 2002 nam Atos Origin KPMG Consulting in Nederland en het Verenigd Koninkrijk over, die nu onder de naam Atos KPMG Consulting opereren. Atos Origin realiseert jaarlijks verkopen van meer dan ¤ 3,3 miljard. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan dertig landen met een werknemersaantal van meer dan 28.000, van wie ruim 9.000 in Nederland. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, Eneco Energie, Euronext, Fiat, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Shell, UBS-Warburg, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, en Wolters Kluwer. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en internettechnologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten, waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht de plaats, het moment en het apparaat. Voor meer informatie kunt u de website van Microsoft raadplegen: www.microsoft.com.

Over Comshare, Incorporated
Comshare, Incorporated is een vooraanstaande aanbieder van software waarmee bedrijven in staat worden gesteld hun strategische beleidsdoelstellingen te implementeren en uit te voeren. Comshare's applicatie voor Corporate Performance Management omvat planning, budgettering, forecasting, financiële consolidatie, managementrapportages en analyse. Sinds haar oprichting 35 jaar geleden, neemt Comshare een plaats in de top van onafhankelijke softwarebedrijven in, met Fortune 500 en Financial Times Top 1000-klanten wereldwijd. Comshare is Software Partner van Siebel en Microsoft Gold Certified Partner voor Business Intelligence.

Over Allshare Enterprise
Allshare Enterprise is de exclusieve distributeur van Comshare in Nederland. Allshare Enterprise is het resultaat van de acquisitie door Allshare van Comshare Nederland in 1993. Samen met haar partners levert Allshare Enterprise ondersteuning bij de implementatie van de Comshare oplossingen voor Corporate Performance Management. Tot de klanten van Allshare Enterprise behoren vooraanstaande bedrijven, waaronder DSM, E.on, Essent, HBG, Heijmans, ISS Nederland, NS, KLM, LG Philips, PCM Publishers en Rockwool. Voor meer informatie kunt u de website van Comshare raadplegen: www.comshare.nl.