Gemeente Goes

Persbericht

Gemeente Goes koopt Zeelandhallen

Het college van burgemeester en wethouders Goes heeft besloten om de Zeelandhallen aan te kopen. Dit op basis van een onderhandelingsresultaat waarover in februari 2003 overeenstemming is bereikt. Hierin is afgesproken dat de gemeente het complex en de gronden koopt en terugverhuurt aan Inter Expo BV voor maximaal twee jaar. Na die twee jaar wordt de exploitatie overgedragen aan een opvolger. Gemeente en Inter Expo BV gaan samen op zoek naar een opvolger die in staat en bereid is om de onderneming over te nemen.

Het is de bedoeling dat een nieuwe eigenaar de Zeelandhallen zodanig verbetert en verder uitbreidt dat het voldoet aan de eisen die de consument van morgen stelt aan een dergelijk evenementencomplex. Voorzien wordt in de toevoeging van nieuwe functies, waarbij onder meer wordt gedacht aan een bioscoop. Hiervoor is ruimte op het huidige parkeerterrein, (ca 2,5 ha groot). De gemeente ontwikkelt het naast de Zeelandhallen gelegen, ca 4 ha grote terrein tot parkeerterrein, dat de nieuwe eigenaar vervolgens weer kan huren. Het blijft mogelijk om dit nieuwe parkeerterrein te gebruiken als transferium.

Historie
De Zeelandhallen zijn in februari 1988 geopend. Hoewel we de jaren van 1988 tot nu kunnen we omschrijven als vallen en opstaan is de naam Zeelandhallen na vijftien jaar een begrip en is het bestaansrecht van de Zeelandhallen ruimschoots bewezen. Beurzen als Contacta (bedrijvencontactdagen) en de horecabeurs zijn voorbeelden van succesvolle bovenlokale evenementen. Er zijn kleinere beurzen bijgekomen en enkele grote evenementen, zoals Indoor Zeeland. De rustige periode in de zomer is ingevuld door één van beide hallen te gebruiken voor de kartsport. Jaarlijks bezoeken 330.000 personen het complex.

De toekomst
Voor een evenementencomplex als de Zeelandhallen is Goes de ideale plek. Op de huidige locatie ligt genoeg ruimte voor een groot nieuw parkeerterrein én om de hallen te vernieuwen en uit te breiden, eventueel met andere (nieuwe) functies die in Goes niet of onvoldoende aanwezig zijn. De ligging van de Zeelandhallen is nog gunstiger als vanaf 14 maart 2003 de Westerscheldetunnel is geopend, waardoor het complex gemakkelijk aan te rijden is vanuit Zeeuws-Vlaanderen. Een directe afrit van de nieuw aan te leggen rotonde naast de Zeelandhallen verhogen de bereikbaarheid van het complex vanaf de A 256. Een uitgelezen kans om de functies van de Zeelandhallen uit te breiden.