De Unie


Seceurop: Onderhandelingen CAO eindelijk afgerond

4 maart 2003 - Op 27 januari jl. is er een principe-akkoord gesloten tussen het management van Seceurop Ned. Security Check en de vakbonden over de nieuwe CAO. Omdat er daarna nog een verschil van mening was over de tekst van het akkoord, heeft het nog een maand geduurd voordat we jullie het akkoord kunnen voorleggen.

In de CAO zijn de afspraken die in de landelijke CAO zijn overeengekomen, vrijwel geheel overgenomen. Dit geldt voor de looptijd, de loonsverhogingen, de vereenvoudiging van de toeslagen en nog een paar onderdelen. Specifiek voor jullie CAO zijn afspraken gemaakt over het concurrentiebeding, de stomerijvergoeding en protocolafspraken met betrekking tot het functiewaarderingsonderzoek en aanpassing aan het loongebouw. Voor de complete tekst van het akkoord zie de bijlage.

Graag willen wij jullie mening over het bereikte akkoord. Dit kun je doen door middel van bijgevoegd antwoordformulier. Uiterlijk tot 17 maart kun je je reactie insturen.

Behalve de CAO zijn er nog andere zaken waarbij De Unie een rol vervult. We helpen individuele leden als er problemen zijn. Ook blijft het noodzakelijk dat we alles kritisch volgen en aan de bel trekken als er dingen fout gaan. Zeker met de invoering van HBS en de veranderingen per 1 april is waakzaamheid geboden. Een sterke vakbond is dan van belang. Maak daarom je collega's ook lid van De Unie. Een aanmeldingsformulier vind je bijgaand.

Met vriendelijke groet,

Peter Roos
Bestuurder

* Integrale tekst Concepttekst principeakkoord (PDF file)
* Antwoordformulier

* Intropagina Beveiliging

dinsdag, 4 maart 2003