Belgacom

Het sportnieuws, een leuke film, de dienstregeling van de trein? Raadpleeg uw gsm zonder op de tijd te letten

05/03/2003

Proximus biedt aan al zijn klanten, zowel de abonnees als de Pay&Go-klanten, een nieuwe dienst aan om via hun mobiele telefoon een vlotte toegang te hebben tot een brede waaier aan informatiediensten via GPRS. Het voordeel is dat de klant alle informatiediensten kan raadplegen zonder dat hij op de tijd hoeft te letten en dat hij telefonisch bereikbaar blijft. De prijs per sessie is ? 0,50 voor 100 KB of een 100-tal pagina's.

Met de lancering van de nieuwe dienst kunnen Pay&Go-klanten voortaan ook op een handige manier de brede waaier aan diensten van Proximus Inter@ctive via GPRS raadplegen. Een greep uit het aanbod: nieuwsberichten, sportuitslagen, tv-programma?s, films, uurregeling van treinen, restaurants, beltonen en logo?s, on line of downloadbare spelletjes, concerten, de Gele en de Witte gids.

De toegang tot de informatiediensten via een GPRS toestel biedt het voordeel dat de klant alle diensten kan raadplegen zonder dat hij op de tijd hoeft te letten. De verbindingstijd wordt immers niet gefactureerd. De klant blijft ook altijd bereikbaar en bovendien wordt de verbinding niet verbroken als hij ondertussen een telefoontje heeft ontvangen of gegeven.

De prijs per sessie is ? 0,50 voor 100 KB of een 100-tal pagina?s. Boven de 100 KB betaalt hij ? 0,50 per schijf van 100 KB. Voor bepaalde informatiediensten zoals logo?s of de Gouden Gids, zal de klant extra betalen. Deze diensten zijn makkelijk herkenbaar door het symbool EUR dat op het scherm van zijn gsm verschijnt vooraleer de klant toegang krijgt tot de informatie. Zo kan hij zelf beslissen om al dan niet verder te gaan.

De klant kan zijn persoonlijke lijst van informatiediensten samenstellen in plaats van de standaardlijst met alle diensten. Om zijn keuze te maken, surft hij naar de startpagina van Proximus Inter@ctive en klikt hij op de knop "Go", om zich als gebruiker in te schrijven. Als de klant al een gebruikersnaam en wachtwoord bezit om toegang te krijgen tot de diensten van Proximus Inter@ctive, kan hij deze gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken. Op de persoonlijke instelpagina My WAP kan hij zijn persoonlijke selectie maken om nog vlugger toegang te hebben tot zijn voorkeursdiensten.

Om de diensten van Proximus Inter@ctive te kunnen raadplegen via GPRS, moet de klant: een mobiele GPRS-telefoon bezitten; de dienst gratis laten activeren in een erkend Proximus-verkooppunt of via de klantendienst (gratis nummer 0800 55 085) en zijn telefoon instellen om via GPRS toegang te krijgen tot de informatiediensten. Klanten met een Nokia, Sony Ericsson of Siemens toestel kunnen hun telefoon automatisch laten instellen. Hiervoor sturen zij een sms naar het nummer 2020 met de melding ?WAP GPRS Merk Type toestel?. Bijvoorbeeld: WAP GPRS ERICSSON T68i.

Meer info over beschikbare diensten Schrijf u zich in als gebruiker van de dienst