Dienstenbond CNV

Thema-avond: "Loopt de drogist achter?"
17-02-2003

Uitnodiging thema-avond voor leden werkzaam in de drogisterijbranche

Krijgt u wel waar u recht op heeft?
Tijdens de CAO-onderhandelingen krijgt u regelmatig post van ons over het verloop van de onderhandelingen. En, als wij voorstellen voor een nieuwe CAO aan u voorleggen of wij hebben een resultaat bereikt, dan krijgen wij gelukkig ook weer veel post van u terug. Zo geeft u op de formulieren die u dan terugstuurt aan of u het wel of niet eens bent met het bereikte resultaat. Vaak maakt u opmerkingen die wij dan mee kunnen nemen in het overleg. Soms geven mensen aan dat ze meer loonsverhoging willen krijgen. Of: dat de drogisterijbranche achter loopt bij de rest van de detailhandel. Maar is dat ook werkelijk zo?

Thema-avond
De CNV Dienstenbond vond het in ieder geval het onderzoeken waard. Want als het inderdaad zo is dat de drogisterijen achterlopen op de winkel van de buurman dan is het natuurlijk aan ons om daar wat aan te doen. De uitkomsten van ons onderzoek houden wij nu nog even geheim. Wij presenteren de resultaten graag aan u op de thema-avond: "Loopt de drogist achter?". Deze avond wordt gehouden op:

woensdag 5 maart
om 19.30 uur
op ons districtskantoor te Hilversum
adres: Ampèrestraat 10

Op deze avond komt tevens aan de orde hoe het nu allemaal met uw arbeidsvoorwaarden zit. Wij kunnen u namelijk wel vertellen wat er naar onze mening allemaal zou moeten veranderen. Maar hoe ziet de CAO er nu eigenlijk uit? En: wat zijn uw rechten en plichten als werknemer?

Leden hebben vaak vragen zoals:

* Op welk loon heb ik nu eigenlijk recht?

* Kan mijn werktijd zomaar worden aangepast?

* Hoe zit het nu precies met toeslagen, overwerk- en vervangingsvergoeding?


* Wat gebeurt er als ik ziek wordt?

Graag geven wij op al dit soort vragen antwoord tijdens deze avond.

Aanmelden
Komt u naar de thema-avond? U kunt zich opgeven door te bellen naar (035)6460580 of een email te sturen naar hilversum@cnvdibo.nl, onder vermelding van uw naam en adres en met hoeveel personen u komt. Ook kunt u zich opgeven via het antwoordformulier dat u per post is toegestuurd. Graag aanmelden vóór 28 februari aanstaande.

Als u aangeeft dat u komt, krijgt u van ons een programma en routebeschrijving en zorgen wij dat er voldoende broodjes voor iedereen klaar staan.

Vragen?
Heeft u nog vragen of opmerkingen over deze uitnodiging? Dan kunt u hierover contact opnemen met uw bestuurder Neoletta Poelgeest, tel: (035)6460580.