Ingezonden persbericht

PERSBERICHT WEEK 10

TUMULT naar de wijk Hoograven
Gemengd samenleven, niet vanzelfsprekend

Schelden mag niet meer op voetbalclub DVSU. De ouders langs de lijn zijn soms de ergsten en ook zij moeten zich aan de nieuwe huisregels houden. Het is een van de vele initiatieven in Utrecht-Zuid op het gebied van leefregels. Gaat samenleven in de wijk daardoor beter of moeten meer Hoogravense inwoners eerst eens uit hun luie stoel komen? TUMULT organiseert op woensdag 5 maart een debat in het Marcus Centrum, Wijnesteinlaan 2, Utrecht. Aanvang 20.00 uur, toegang vrij. Met o.a. Hans Spekman, wethouder Gemeente Utrecht, Bert van de Roest, voetbalclub DVSU en opsteller van de gedragsregels, Ali El Abbouri, voorzitter Islamitische Vereniging Hoograven, Camillo van Vorstenbosch, dialooggroep Hoograven, en Willem Rijke, lid van de wijkraad en van bewonersoverleg Tolsteeg Hoograven.

Leefregels: de basisscholen in Hoograven hebben er een speciaal leerlingenparlement voor in het leven geroepen, de 'Verenigde Straten van Hoograven'. Dat parlement heeft gedragsregels opgesteld die eind januari officieel zijn gepresenteerd. Zijn die te kopiëren naar de rest van de wijk en zo ja hoe? Het imago van Hoograven behoeft verbetering. Maar wie komt er zijn luie stoel voor uit? Het Hoograven-aan-Zet-Centrum probeert een eerste stap te zetten door de vaardigheden van de bewoners in kaart te brengen en de bereidheid te polsen om wat voor de buurt te doen. Hoograven had de landelijke primeur met buurtvaders. Ze lopen trouw wekelijks hun rondje, maar het lukt niet de harde kern van probleemjongeren aan te pakken, wèl de groep meelopers te verkleinen. Biedt de buurt nog wat aan de jongeren of hebben ze met de teloorgang van jongerencentrum Aoxomoxoa hun kansen vergooid?

Dit is het tweede debat in de serie TUMULT NAAR DE WIJK- Gemengd, niet vanzelfsprekend, debatten in vijf wijken van Utrecht waar bewoners discussiëren met elkaar en met o.a. wethouders van de Gemeente Utrecht. Mogelijk gemaakt door Forum, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, Multi Cultureel Instituut Utrecht en De Utrechtse Mix, Project Interculturalisatie Gemeente Utrecht

Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij.Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.