Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING Koninklijk Horeca Nederland

Horecadebat met kandidaat-burgemeesters

LEIDEN, 25 februari 2003 - De afdeling Leiden van Koninklijk Horeca Nederland nodigt u uit om het horecadebat tussen de twee kandidaten voor de burgemeesterspositie op 5 maart in Zie je Zo (2e Binnenvestgracht 15) bij te wonen. In hoeverre zijn Harry Groen (58) en Henri Lenferink (45) in staat om hun politieke ervaring aan te wenden voor de noden van de lokale horeca? Gespreksleider Thom de Graaf test beide heren op onder meer hun parate kennis over het schenken van alcohol tijdens het Leidens Ontzet, de openbare orde en veiligheid in uitgaansgebieden en het gemeentelijk horecabeleid. Het debat begint woensdagmiddag om 14.30 uur. De deuren van Zie je Zo gaan al een half uur eerder open. NB: De discussie is niet vrij toegankelijk voor het publiek, slechts voor leden van Koninklijk Horeca Nederland!

Op 11 maart mag Leiden niet alleen vertegenwoordigers kiezen voor Provinciale Staten, maar ook een nieuwe burgemeester. Horecaondernemers in de oude vestingstad zijn bezorgd over het toekomstig beleid van de Zuid-Hollandse gemeente. Daarom worden op 5 maart de twee burgemeesterskandidaten Harry Groen en Henri Lenferink getest op hun kennis en bereidheid om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van de branche.

Gespreksleider op 5 maart is Leidenaar en voormalig D66 fractieleider Thom de Graaf. Het burgemeestersreferendum is zijn geesteskind. De Graaf legt de twee kandidaat burgemeesters Harry Groen en Henri Lenferink een aantal stellingen en vragen voor over o.a. openbare orde en veiligheid, gemeentelijk horecabeleid en alcoholvergunningen. Het debat in zaal Zie je Zo begint om 14.30 uur en wordt na ongeveer een uur gevolgd door een interactief vragenrondje met de aanwezige horecaondernemers.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd bij dit debat aanwezig te zijn.

De aanvang is strikt om 14.30 uur.

Horecadebat

Zie je Zo

2e Binnenvestgracht 15

Leiden


---
Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht