Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Neef wandelt door Haarlem naar Zorghotel Pit-Stop Haarlem, 28 februari 2003 - Gedeputeerde Enno Neef (PvdA), portefeuillehouder Zorg, Welzijn en Cultuur brengt op woensdag 5 maart een werkbezoek aan Zorghotel Pit-Stop gelegen aan de Wilhelminastraat 42 te Haarlem. Het werkbezoek start om 12.00 uur met een wandeling langs diverse historische gebouwen in Haarlem waar in het verleden zorg werd verleend.

Gedeputeerde Neef brengt om 13.00 uur een bezoek aan het Pit-Stop zorghotel. Het hotel biedt 10 logeerplekken aan mensen met een (ex) psychiatrische achtergrond en wordt gerund door ervaringsdeskundigen; dat wil zeggen mensen die zelf in de psychiatrie gewerkt hebben of zelf zijn behandeld. Zorghotel Pit-Stop ontving eind vorig jaar uit handen van gedeputeerde Neef de Cees Korver Zorgvernieuwingprijs 2002. Het doel van deze prijs is het stimuleren van projecten en activiteiten met een voorbeeldwerking op het gebied van de zorgverlening die de zorg verbeteren en/of vernieuwen. De prijs is genoemd naar de in 1998 overleden oud-gedeputeerde, de heer Cees Korver die gedurende 13 jaar gedeputeerde was in Noord-Holland. Hij introduceerde het begrip zorgvernieuwing bij de provincie Noord-Holland en heeft de aanzet gegeven voor de subsidiering van zorgvernieuwende projecten.

Om 12.00 uur start (onder de poort van het provinciehuis aan de Dreef) gedeputeerde Neef zijn werkbezoek met een wandeling langs diverse historische gebouwen waar in het verleden zorg werd verleend. De wandeling eindigt om 13.00 uur bij Pit-Stop.

Meer weten over de Cees Korverprijs, klik hier

Inlichtingen: Bauke Heikamp, tel. (023) 514 35 15 Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 40 07 Marieke Ottevanger 28-2-2003 12:55:00