Provincie Utrecht

Persbericht

Gedeputeerde Kamp opent Huiskamerproject Grote Koppel te Zeist

4-3-2003
Op woensdag 5 maart aanstaande opent Annie Kamp, gedeputeerde zorg van de Provincie Utrecht, het Huiskamerproject in wooncentrum Grote Koppel in Zeist. Het Huiskamerproject is het sluitstuk van de totstandkoming van een zorginfrastructuur in de Grote Koppel. Dankzij een bijdrage van de Provincie Utrecht is een zorgpost voor medewerkers van het zorgteam en een huiskamer gerealiseerd. Hier kunnen bewoners niet alleen rekenen op zorg op maat, maar vinden zij bovendien een plek voor een zinvolle daginvulling.

De Provincie Utrecht stimuleert de uitbreiding van het aantal woningen met zorg en welzijnsvoorzieningen op maat. Dit opdat mensen zo lang mogelijk in hun eigen woonomgeving kunnen blijven wonen. Het Huiskamerproject van wooncentrum Grote Koppel, een initiatief van Woonzorg Nederland, is een goed voorbeeld van een voorziening die maakt dat mensen langer zelfstandig kunnen wonen. In de huiskamer kunnen bewoners -en op termijn mensen uit de wijk- elkaar treffen om zo vereenzaming te voorkomen en een zinvolle daginvulling te vinden. Reactiverings-en verpleeghuis Bovenwegen levert zes dagen per week zorg in de huiskamer.
De opening van het Huiskamerproject vindt plaats vanaf 16.30 uur in de Grote Koppel, de Clomp 1020 te Zeist.

Werkbezoek Binnenhof in Zeist
Voorafgaand aan de opening van het Huiskamerproject brengt gedeputeerde Kamp om 12.30 uur een werkbezoek aan woontussenvoorziening Binnenhof in Zeist. Daar presenteren drie partijen projecten die het mogelijk moeten maken dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen:

1. Woonzorgcomplex Binnenhof te Zeist
Met subsidiegelden van de provincie wordt momenteel een gedeelte van het dienstencentrum verbouwd zodat de aanwezigheid van een zorgteam gedurende 24 uur per dag mogelijk wordt, alsmede een kantoorruimte voor het aanbod van zorg en welzijn. Initiatiefnemers zijn woningbouwvereniging Kombinatie '86 en Zeisterwoude.

2. Zorgwoningen in Woudenberg
In Woudenberg geeft woningbouwvereniging 'De Vooruitgang' invulling aan de maatschappelijke wens om meer zorgwoningen te creëren. Diverse bestaande appartementen worden verbouwd tot zorgappartementen en worden 'aangehaakt' bij woon-en zorgcentrum Groenewoude. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Utrecht en het ministerie van VROM.

3. Woon-zorg-welzijnswinkel in oprichting in Zeist De Stuurgroep Integraal Ouderenbeleid in Zeist wil op korte termijn een winkel realiseren waar ouderen terechtkunnen met hun vragen op het terrein van wonen, welzijn en zorg.

Meer informatie: Sari Klatter, telefoon 030 - 258 2042 of Sari.Klatter@provincie-utrecht.nl