Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2003 Persberichten district Lekstroom 10.00 uur

Domper op feestvreugde

IJSSELSTEIN Op zaterdag 1 maart was de carnavalsoptocht een groot succes. Enige jongeren meenden echter roet in het eten te moeten gooien.

Onder een stralende zon verliep de carnavalsoptocht voorspoedig en jong en oud genoten van de tocht. Op de Weidststraat werden carnavalvierders echter door enkele jongeren met eieren bekogeld. Eén van deze vandalen had zelfs enkele trays met eieren bij zich. De politie heeft enkele verdachten op het oog, maar heeft tot op heden nog geen aangiftes van slachtoffers ontvangen. Mocht dit alsnog gebeuren, dan worden de verdachten voor openlijke geweldpleging vervolgd.

Aanrijding op oprit Rijksweg

HOUTEN Op dinsdag 4 maart raakte een automobilist licht gewond bij een aanrijding op de oostelijke oprit (richting Utrecht) van de Rijksweg A27.

Rond 07.40 uur reed een 26-jarige automobilist uit Houten over de linkerrijstrook van de oprit. Hij raakte in een slip, verloor de macht over het stuur, botste tot tweemaal toe tegen de linkervangrail en botste vervolgens tegen de auto van een 29-jarige automobilist uit Houten, die over de rechterrijstrook reed. Uiteindelijk kwam de 26-arige automobilist tegen de rechter vangrail tot stilstand.

De 26-jarige Houtenaar klaagde over pijn in zijn rug en neus en werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De 29-jarige Houtenaar liep geen letsel op. Beide autos werden door een takelbedrijf weggesleept.

Onwelwording

NIEUWEGEIN Op dinsdag 4 maart raakte een automobilist onwel en veroorzaakte vervolgens een aanrijding met vier autos.

Rond 09.00 uur reed een 75-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Nedereindseweg, komende uit de richting van de Herenstraat en gaande in de richting van de Diepenbrocklaan. Vlak voor de kruising met de Diepenbrocklaan werd de Nieuwegeiner onwel en bleef daardoor gas geven. Hij botste op de auto van een 71-jarige automobilist uit Nieuwegein die voor de kruising links voorgesorteerd stond. De 75-jarige automobilist reed, nog steeds gasgevend, rechtdoor de kruising over en botste tegen een aan de linkerzijde van de weg geparkeerde auto op. In die auto zat op dat moment een 51-jarige man uit Houten. Daarna botste de 75-jarige automobilist tegen de geparkeerde auto van een 55-jarige vrouw uit Nieuwegein. Zij was vlak daarvoor uit haar auto gestapt en stond nog naast het voertuig. Zij werd niet geraakt. Uiteindelijk kwam de automobilist tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Deze auto is eigendom van een 41-jarige man uit Bunnik, maar die bevond zich niet in de auto.

De 75-jarige man is door omstanders uit zijn auto gehaald en was bewusteloos. Twee ambulances kwamen ter plaatse en de man werd per ambulance naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De 51-jarige Houtenaar klaagde over pijn in zijn nek, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Alcoholcontrole

IJSSELSTEIN -In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 24.00 uur tot 00.25 uur op de Utrechtseweg plaats. Van de in totaal 36 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De man, 36 jaar oud en afkomstig uit Almere, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 760 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Molotov cocktail
HOUTEN Op dinsdag werden twee jongens aangehouden na het gooien van een molotov cocktail.

Rond 17.25 uur zag een getuige dat twee jongens op de Dwarscamp een molotov cocktail een fles met brandbare vloeistof- aanstaken en weggooiden. De fles viel op straat kapot en ontbrandde. Daarbij ontstond geen schade aan de omgeving. De jongens renden vervolgens hard weg.

Even later zag de getuige één van de jongens lopen en hield hem staande. Hij droeg de jongen, 14 jaar oud en afkomstig uit Houten, even later aan de politie over. Vervolgens kon de andere verdachte, eveneens 14 jaar oud en afkomstig uit Houten, in zijn ouderlijke woning worden aangehouden.

Beide jongens verklaarden uit baldadigheid de molotov cocktail te hebben gemaakt, met de bedoeling deze aan te steken en weg te gooien, zonder daarbij schade te veroorzaken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en de zaak is voor afdoening via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.