Ingezonden persbericht

Persbericht, voor onmiddellijke publicatie

Crisis heeft van Ahold weer definitief hit Volksaandeel gemaakt

De crisis rondom Ahold en de daaraan gerelateerde koersdaling heeft van Ahold weer definitief hit Volksaandeel gemaakt. Vorige week woensdag, 26 februari, maakte wij reeds melding van het feit dat Ahold de nummer 1 positie op dat moment deelde met KPN. In de afgelopen week is duidelijk geworden dat Ahold nog meer is bijgekocht door particuliere beleggers en dat het nu definitief de nummer 1 positie onder particuliere beleggers heeft veroverd.

Volgens de cijfers van onderzoeksbureau StockScore.nl bezit momenteel 35,5% van alle zelfstandige particuliere beleggers het aandeel Ahold. Zelfstandige particuliere beleggers worden bij StockScore.nl gedefinieerd als beleggers die zelfstandig en direct beleggen in beursgenoteerde producten als aandelen, opties en / of beleggingsfondsen.

Uit deze cijfers blijkt dus dat particulieren nog steeds het volste vertrouwen hebben in Ahold en de huidige lage koers vooral als koopkans gezien hebben. Wel lijkt de potentie iets te temperen, aangezien de aankoopintenties van particulieren licht dalen en de licht verkoopintenties stijgen. Uit de lichte stijging van de verkoopintenties lijden wij af dat een klein deel van de aankopen gedaan is voor korte trades, terwijl een groot deel van de kopers het aandeel als lange termijn belegging ziet.

De top 10 van aandelen die het meest zijn opgenomen in de portefeuilles van particuliere beleggers ziet er als volgt uit (tussen haakjes het percentage particuliere beleggers dat het aandeel bezit):

1. Ahold (35,5%)
2. KPN (29,4%)
3. ABN Amro (23,7%)
4. ING (21,4%)
5. Getronics (20,7%)
6. Aegon (17,9%)
7. ASML (15,4%)
8. Kon Olie / Shell (15,2%)
9. Philips (13%)
10. Versatel (11,5%)

NB: Deze lijst is een weergave van het aantal particuliere beleggers dat dit individuele aandeel in het bezit heeft. Dit geeft geen weergave van eventuele indirecte beleggingen (via aandelenlease constructies of beleggingsfondsen) en is ook nadrukkelijk geen indicatie van het percentage van de uitstaande aandelen dat in het bezit is van particulieren.


---- einde persbericht ----

Informatie over StockScore.nl

StockScore.nl is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat middels een continue onderzoek het gedrag van de particuliere belegger in Nederland in kaart brengt. StockScore.nl meet op dagelijkse basis de transacties en de geplande transacties van particuliere beleggers in Nederland. Hiervoor heeft StockScore een panel van ruim 10.000 beleggers waaruit gemiddeld 1.000 beleggers actief hun portefeuille en geplande transacties doorgeven. Meer informatie is beschikbaar op http://www.stockscore.nl

(

Ingezonden persbericht