Politie Hollands Midden
Datum: 5 maart 2003

(


Onder invloed rijden ( 4x) Noordwijkerhout

De politie hield op dinsdag 4 maart hield de politie vier automobilisten aan die er van werden verdacht onder invloed van alcohol hun auto te besturen. Rond 16.50 uur werd op de Victoriberg een 53-jarige automobilist uit Valkenburg aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 395 ug/l. Rond 20.20 uur hield de politie op de Gieterij een 36-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De uitslag van de ademanalyse bij deze verdachte was 545 ug/l. Rond 20.30 uur werd op de Herenweg een 29-jarige automobilist uit Noordwijkerhout aangehouden. Hij blies 450 ug/l. Op diezelfde Herenweg hield de politie rond 21.25 uur een 23-jarige automobiliste uit Lisse aan. De ademanalyse bij de vrouw gaf als uitslag 420 ug/l. In alle gevallen bliezen de verdachten boven de limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.


Overval op bank Sassenheim

Een man pleegde op dinsdag 4 maart rond 09.30 uur een overval op een bank aan de Hortuslaan. Met een vuurwapen bedreigde hij de vier in de bank aanwezige bankmedewerkers. Hij eiste geld. Dit werd hem niet gegeven. Vervolgens verliet hij de bank. Hij stapte op het Hortusplein in wachtende auto met Duits kenteken, waarna de auto wegreed. De politie Haaglanden hield later op de ochtend in Naaldwijk de vermoedelijke daders aan. Zij waren op zoek naar hen na een overval op een sigarenzaak in Leidschendam. De politie van Sassenheim heeft het verdere onderzoek van de overval in Sassenheim overgedragen aan de collega's van politie Haaglanden.


Aanhouding Alphen aan den Rijn

De politie heeft op dinsdag 4 maart omstreeks 14.30 uur een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het plegen van een mishandeling op vrijdag 27 februari. Een agent zag de jongen zonder helm rijden op een bromfiets. Op het moment dat de politie hem staande wilde houden ging hij er vandoor waarna hij na een korte achtervolging kon worden aangehouden. De jongen werd tevens herkend als vermoedelijke verdachte van de vechtpartij op vrijdag 27 februari. Tijdens het verhoor bekende de jongen betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij waarbij een 16-jarige jongen uit Alphen aan de Rijn werd mishandeld. Deze jongen liep een hersenschudding, gekneusde schouder en een hoofdwond op. De verdachte zal zich ter zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.


Inbraak in woning Leiderdorp

In de middag van dinsdag 4 maart werd er ingebroken in een woning aan de Torenwacht. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Autobrand Voorschoten

Door nog onbekende oorzaak ontstond op woensdag 5 maart rond 02.20 uur brand in een geparkeerde aan de Overslagstraat geparkeerde auto. De auto brandde volledig uit. De brandweer bestreed het vuur. Omdat de brandende auto dicht tegen een gevel van een woning aanstond werden de bewoners van die woning tijdelijk geëvacueerd. De politie stelde onmiddellijk een uitgebreid onderzoek in, waaronder een buurtonderzoek. Dit onderzoek leidde nog niet tot resultaat. De politie zet vandaag haar onderzoek voort.


Inbraak in woning Bodegraven

Op klaarlichte dag of in de vroege avond van dinsdag 4 maart werd er ingebroken in een woning aan de Karel Doormanstraat. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Uit de woning is geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Reeuwijk

In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart werd er ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat. Vermoedelijk wist men binnen te komen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Uit de woning is een laptop, een bankpas en zijn huissleutels gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Gouda

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart werd er ingebroken in een woning aan de Forsythialaan. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Uit de woning is een portemonnee met inhoud gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Waddinxveen

De politie hield op woensdag 5 maart rond 00.50 uur op de Zuidplaslaan een 39-jarige automobilist uit Waddinxveen aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de ademanalyse was 815 ug/l. ( limiet in verkeer 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --