Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-03-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.00 u) Woensdag, 5 maart 2003

District Maastricht

Maastricht; trimmers
Afgelopen dinsdagmiddag, omstreeks 16.30 uur vond een aanrijding plaats op de Cannerweg in Maastricht waarbij een groepje van een tiental fietsers / trimmers over mekaar heen ten val kwam. Vermoedelijk dat bij een inhaalmanoeuvre door een 70-jarige automobilist uit het Belgische Riemst een van de fietsers / trimmers de auto heeft geraakt en vervolgens uit balans is geraakt waarna hij ten val kwam. Daarop buitelden de andere fietsers / trimmers over mekaar heen en botsten vermoedelijk ook een motorrijder en een bestelbus nog tegen enkele fietsers. Totaal werden een tweetal fietsers met allerlei kneuzingen, schrammen en builen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor medische verzorging. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; aanhoudingen
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht kreeg de politie van passanten de melding dat zij op de Markt in Maastricht door iemand met een mes waren bedreigd. De politie greep meteen in en haalde de verdachte, een 27-jarige man uit Maastricht uit een groepje personen. Die bleek bij nader onderzoek een mes bij zich te hebben dat de politie dan ook in beslag nam. Daarnaast bleek de verdachte ook nog een zestal tabletten (vermoedelijk XTC, maar dat moet nog precies worden onderzocht) bij zich had. Ook de tabletten werden in beslag genomen en de aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
Eveneens vannacht hield de politie op de Markt een 16-jarige jongen uit Maastricht aan. De politie betrapte de jongen toen hij doende was bierglazen kapot te gooien tegen de gevels van panden aan de Markt. De verdachte kon later vannacht, met een proces-verbaal op zak, weer huiswaarts.
Na meldingen van baldadigheid ging de politie vanmorgenvroeg poolshoogte nemen op de Bieslanderweg, Cannerweg en Musketiersplein in Maastricht alwaar de weg bezaaid lag met allerlei oud papier. De politie traceerde vervolgens op de Vroenhovenweg een groepje jongeren waarvan er een, een wegmarkeringspaaltje bij zich had. Uit het groepje jongeren kwamen een drietal jongeren uit Maastricht en Groningen (18 tot 21 jr) naar voren als verdacht van deze baldadigheden. De groep werd gesommeerd het wegdek weer schoon te maken en de drie verdachten kregen op het politiebureau vervolgens een proces-verbaal. Op de Kardinaal van Rossumstraat hield de politie vannacht twee mannen (36/41) uit Maastricht aan op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling (een andere Maastrichtenaar geslagen). Een van de aangehouden verdachten bleek acht bolletjes bij zich te hebben waarvan de politie onderzoekt of het hierbij gaat om verdovende middelen (zijn in beslag genomen). Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 52-jarige automobilist uit Maastricht op verdenking van het onder invloed besturen van een auto (afgelopen nacht op de Stationsstraat in Maastricht). Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Maastrichtenaar ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg ook een rijverbod opgelegd.