Politie Gelderland-Midden

Arnhem, oplichter aangehouden
Publicatiedatum: 05-03-2003

De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van oplichting door valsheid in geschriften. De man wordt ervan verdacht om door middel van vervalste consumptiebonnen drank te hebben besteld in een feestzaal in de Arnhemse binnenstad. Barpersoneel kreeg argwaan en waarschuwde de politie die de man in de kraag vatte. De verdachte bleek nog 18 vervalste bonnen op zak te hebben. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel de feestzaal is opgelicht. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Een 39-jarige medewerker van de feestzaal deed gisteravond aangifte bij de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren, snelheidsovertreders `geschoten'
Publicatiedatum: 05-03-2003

Met behulp van de zogenoemde `Lasergun' heeft de politie dinsdagavond op de Burgemeester de Bruijnstraat in Dieren 15 snelheidsovertreders betrapt. De controle werd uitgevoerd tussen kwart voor zeven en half acht onder totaal 200 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u, terwijl terplaatse een maximumsnelheid geldt van 50.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Voorthuizen, stremming door gevallen zeecontainer Publicatiedatum: 05-03-2003

Een afgevallen zeecontainer heeft vanochtend stremming veroorzaakt op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen, ter hoogte van het viaduct onder de A-1. Rond kwart over negen reed een vrachtauto, bestuurd door een 64-man uit Voorthuizen onder het viaduct door. De chauffeur had door middel van een hefinstallatie de container gekanteld om regenwater van het dekzeil af te laten lopen. Hij was echter vergeten de container weer te laten zakken. Bij het inrijden van het viaduct sloeg de bovenkant van de container tegen de rand van het viaduct, waardoor de container, die overigens leeg was, op het wegdek viel en verticaal overeind bleef staan. Aan de rand van het viaduct werden door de aanrijding enkele stukken beton weggeslagen. Specialisten van rijkswaterstaat zullen zich verder buigen over de schade aan het viaduct. In verband met het ongeval was een rijstrook gestremd en werd het verkeer omgeleid via de overige rijstroken. De 64-jarige chauffeur bleef bij het ongeval ongedeerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606