Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 5-03-2003
Berichten van woensdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Rijbewijzen ingevorderd
MEPPEL - De politie in Meppel vorderde dinsdagavond het rijbewijs in van een 43 jr. man uit Vledderveen. De man reed in zijn auto over de Hoogeveenseweg in Meppel. Omdat hij gedronken had deed de politie een ademanalyse. Daaruit kwam een alcoholgehalte naar voren van ongeveer 1,8 promille.

EMMEN - Het rijbewijs van een 53 jr. man uit Emmen is in de nacht van dinsdag op woensdag ingevorderd. De politie controleerde hem op het Iemkerpad in zijn woonplaats waar hij in zijn auto reed. Bij deze man werd een alcoholgehalte van ongeveer 1,5 promille vastgesteld.

ERM - Op de Oude Rijksweg in Erm controleerde de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 41 jr. automobilist uit die plaats. Ook hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. Omdat het alcoholgehalte van deze automobilist beneden de 1,3 promille bleef mag hij zijn rijbewijs (voorlopig) nog houden.

Verkeerscontroles
MEPPEL - Dinsdagavond bekeurde de politie in Meppel bij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in het dorp zes keer voor foutief parkeren, tien keer voor het rijden met geen- of onjuiste verlichting, twee keer voor het rijden door rood licht en één keer voor het rijden zonder kentekenplaat.

ASSEN - Tijdens een verlichtingscontrole in Assen bekeurde de politie zeven weggebruikers omdat ze geen- of onvoldoende verlichting voerden.

Bestelbus gestolen
ASSEN - Dinsdagavond is vanaf een parkeerplaats aan de Speenkruidstraat in Assen een witte bestelbus gestolen.

Toezichthouders houden verdachte woninginbraak aan HOOGEVEEN - Toezichthouders van de gemeente hielden dinsdagmiddag op de Bilderdijklaan in Hoogeveen een 28 jr. man uit Rotterdam aan die verdacht wordt van een woninginbraak. Een getuige had in een flat aan de Bilderdijklaan twee mannen gezien die zich verdacht ophielden. De politie en de Toezichthouders werden gewaarschuwd. Toen de Toezichthouders bij de flat kwamen zagen ze twee mannen wegvluchten. Het lukte hen de Rotterdammer aan te houden. De tweede verdachte kon ontkomen. Ook een zoekactie van de politie naar deze man bleef zonder resultaat. Er bleek te zijn ingebroken in een woning in de flat. De bewoner heeft aangifte gedaan. De aangehouden verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbreker kan niet meer weg
ASSEN - De bewoner van een woning aan de Schubertlaan in Assen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een inbreker aangehouden. Tegen 06.00 uur merkten de bewoners dat iemand via een uitzetraam probeerde hun woning binnen te dringen. De bewoner bedacht zich niet en greep de naar binnen gestoken arm van de inbreker. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse. Aan de buitenkant van de woning hing de inbreker, binnenin aan zijn arm de bewoner. De politie nam de inbreker, een 40 jr. drugsverslaafde uit Groningen, over en sloot hem voor nader onderzoek in. De man wordt verdacht van nog vijf inbraken of pogingen daartoe in dezelfde nacht in Assen.

Bedrijfsinbraak
ASSEN - Dinsdagavond zijn uit een bedrijfspand aan de Dr. A.F. Philipsweg in Assen meerdere TV`s en DVD spelers gestolen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. De politie vermoedt dat de inbrekers de buit met een auto hebben vervoerd.

Inbraak benzinestation
ODOORN - Uit de kiosk bij een benzinestation aan de Hoofdstraat in Odoorn zijn in de nacht van dinsdag op woensdag sloffen sigaretten gestolen. Een ruit werd vernield.

Auto uitgebrand
ASSEN - Op een parkeerplaats aan de Balkenweg in Assen brandde dinsdagmiddag de auto van een inwoner van Groningen uit. Toen de man de auto wilde starten kwam er rook onder de motorkap vandaan. In korte tijd stond de auto in lichterlaaie. De brandweer bluste de brand.

Fietster gevallen
EMMEN - Een 74 jr. vrouw uit Emmen is dinsdagmiddag met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw kwam op een voetpad bij de Laan van het Kwekebos met een trapper van haar fiets in aanraking met een betonblok en viel.