AutoRai

5-3-2003

Opnieuw winst voor Citroën Xsara in WRC

De Citroën Xsara van Carlos Sainz en Marc Marti heeft zondag de Rally van Turkije op zijn naam geschreven. De Rally van Turkije beleefde haar primeur in het Wereldkampioenschap Rally.

De eerste overwinning van de Xsara op de ondergrond van gravel is van groot belang voor het team van Citroën Sport. Dat de Xsara op asfalt rallys kan winnen was inmiddels wel bekend, maar deze overwinning laat zien dat het team van Citroën Sport zich sterk heeft ontwikkeld op gravel.

Deze overwinning is geweldig, legde teambaas Guy Fréquelin na afloop uit. Het voelt zelfs beter dan onze eerste overwinning in Corsica. Dit jaar doen we voor het eerst in onze historie aan alle wedstrijden van het WRC mee en we hebben nu een overwinning gepakt waar niemand dat verwacht had. De Xsara presteert op gravel bijzonder goed en de betrouwbaarheid lijkt veelbelovend voor de toekomst, aldus Fréquelin.

Citroën blijft het constructeursklassement aanvoeren, sinds de hattrick tijdens de Rally van Monte Carlo. Na drie rallys is Colin McRae tweede gevolgd door Carlos Sainz (3) en Sébastien Loeb (5) in het Wereldkampioenschap Rally. Het was alweer de 25ste overwinning van tweevoudig wereldkampioen Carlos Sainz. Daarmee een record, wat hij overigens wel moet delen met zijn teamgenoot Colin McRae.